Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Πολιτισμός Παρουσίαση του βιβλίου "Ιωάννης Καποδίστριας"

Παρουσίαση του βιβλίου “Ιωάννης Καποδίστριας”

parousiasi.vivliou.kapodistriasΤη ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος  παρουσίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορωπίου, Πολιτικός Επιστήμων και Συγγραφέας, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας στο βιβλίο του υπό τον τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας».
Το συγκεκριμένο βιβλίο παραθέτει με εξαιρετική ροή το χρονικό της προσπάθειας του Έλληνα κυβερνήτη να δώσει μια ελπίδα και μια προοπτική στην Ελλάδα.
Το πρώτο συγγραφικό αριστούργημα του Κωνσταντίνου Κωνσταντάρα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ντούνης και Νίκος Γιαννάκος, o Αρχιμανδρίτης  και Εφημέριος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλυκών Νερών, Νικηφόρος Κυπριανός, πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κορωπίου και πλήθος κόσμου.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας ευχαρίστησε όλους όσοι τον έχουν στηρίξει για να χαράξει αυτή τη δημιουργική πορεία. Μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας παρουσίασε συνοπτικά το έργο του πρώτου Κυβερνήτη ενώ εξέφρασε την αγανάκτησή του για την απόκρυψη πολλών σημαντικών στοιχείων της ελληνικής ιστορίας στα σχολικά βιβλία. «Εγώ θέλω να διαβάζουν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου αυτό το Βιβλίο «Ιωάννης Καποδίστριας» και να μάθουν ποιος ήταν ο άνθρωπος που ανασυγκρότησε τα αποκαΐδια της ελληνικής επικράτειας και εμείς ως ανταμοιβή τον δολοφονήσαμε. Να αποδώσουμε σε αυτόν τον άνθρωπο την τιμή που του αξίζει και να μην αφουγκραζόμαστε ανυπόστατους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του». Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας δώρισε αντίτυπα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου με σκοπό η νεολαία του Κορωπίου να έχει την δυνατότητα να δανειστεί το βιβλίο.”

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17