Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Ξεκίνησαν οι εργασίες της ΙΣΤ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικης

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ΙΣΤ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικης

egkainia.ist.sunantisisΜε κάθε επισημότητα ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου οι εργασίες της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής που φέτος πραγματοποιείται από τις 18-22/11 στο κτιριακό συγκρότημα του Παλαιού Μηχανουργείου και Χυτηρίου στο Λαύριο. Η φετινή διοργάνωση έχει ξεχωριστή σημασία καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την ίδρυση του νεώτερου Λαυρίου γι’ αυτό και εντάχθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού «1865 – 2015: 150 χρόνια Νεότερο Λαύριο».

Στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Επιστημονικής Συνάντησης παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι οποίοι τόνισαν τη στενή συνεργασία που έχουν το Υπουργείο, η Περιφέρεια και ο Δήμος Λαυρεωτικής. Η περιοχή έχει ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχέδιο της Κυβέρνησης για έργα με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στο Δήμο  και όχι την τυποποιημένη αντιμετώπιση των επισκεπτών. Η κ. Δούρου ανέφερε ότι έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση μελετών, η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων  Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου, καθώς και οι απαραίτητοι διαγωνισμοί.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για την άψογη συνεργασία  και το ενδιαφέρον της για το Δήμο μας.
Το παρόν έδωσε και ο  Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος στην ομιλία του παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό των Επιστημονικών Συναντήσεων από το 1984  μέχρι και σήμερα, τονίζοντας ότι για όλους όσοι έζησαν τις Επιστημονικές Συναντήσεις από την πρώτη τους ημέρα, η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια στιγμή μεγάλης χαράς αλλά και έντονης συγκίνησης. Παράλληλα αναφέρθηκε στις σχέσεις των Μεσογειτών με τους Λαυριώτες, απαγγέλλοντας περιπαικτικά αποφθέγματα που είχε συλλέξει ο  Καλυβιώτης Αρχαιολόγος Χρίστος Πέτρος – Μεσογείτης.
Το πρόγραμμα των εργασιών της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης θα διαρκέσει  μέχρι και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με σημαντικές ανακοινώσεις στους τομείς της Αρχαιολογίας, της Λαογραφίας, της Κοινωνιολογίας, της Ιστορίας, της Βιομηχανικής Αρχαιολογίας, της Μεταλλευτικής και του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος,  με ενδιαφέρουσες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17