Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Αθλητικά Tμήμα κολύμβησης της «ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

Tμήμα κολύμβησης της «ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»

kolimvitirio.ziridiΟ Αθλητικός Όμιλος «ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ», σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» στα Σπάτα Αττικής,  είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη εγγραφών για το τμήμα κολύμβησης. Οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο διαστάσεων 25 μέτρων της «Νέα Γενιά Ζηρίδη», μια πισίνα με άρτιες προδιαγραφές αυτόματης απολύμανσης (25μ, έξι διαδρομών) στην οποία τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανονισμοί ασφάλειας και υγιεινής, σε συνεργασία με την Δημόσια Σχολή Υγείας και ευρωπαϊκά πιστοποιημένο εργαστήριο αναλύσεων.
Οι εγγραφές αφορούν παιδιά ηλικίας 7-15 ετών για τα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης υπό την επίβλεψη μιας πολύ προσεκτικά επιλεγμένης και
εκπαιδευμένης ομάδας προπονητών και προπονητριών κολύμβησης με την καθοδήγηση του έμπειρου πρώην ομοσπονδιακού προπονητή της κολύμβησης κ. Κων/νου Τουρναβίτη.
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Τμήμα Κολύμβησης  μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 695 506 0365 με τον κ. Παπασωτηρίου για περισσότερες πληροφορίες είτε να προσέλθουν στο κλειστό γυμναστήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 16:30 – 19:00, Σάββατο πρωί 9:30 – 11:00 ή Κυριακή πρωί 11:00 -12:30.
Έχετε πολλούς λόγους  για να αρχίσετε το κολύμπι τα παιδιά σας
Η γνώση της κολύμβησης.
Πρώτος λόγος είναι η γνώση της κολύμβησης και η ασφάλεια των παιδιών μέσα στο νερό, διότι δεν νοείται άγνοια της κολύμβησης στην χώρα μας με την μεγαλύτερη ακτογραμμή και περισσότερα νησιά.
Είναι άριστη αερόβια άσκηση.
Είναι ίσως η καλύτερη αερόβια εξάσκηση που βελτιώνει τον μεταβολισμό, βελτιώνει την ευλυγισία και κάνει καλό στα παιδιά διότι αυξάνει την έμφυτη κινητικότητά τους.
Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή της παιδικής ηλικίας μπορεί να αρχίσει κολύμπι διότι βελτιώνεται η γενική υγεία. Ειδικότερα το κολύμπι είναι καλή άσκηση χαμηλής έντασης για όλο το σώμα των αναπτυσσόμενων οργανισμών.   Επειδή γίνεται σε συνθήκες άνωσης – αιώρησης στο νερό χωρίς την επίδραση της βαρύτητας και  μπορεί να πραγματοποιηθεί από παιδιά κάθε βάρους, ή σωματικής ικανότητας.
Βελτίωση του παιδικού άσθματος.
Το κολύμπι, όπως πολλές άλλες αερόβιες ασκήσεις, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων. Αυτό πιέζει το σώμα να δουλεύει περισσότερο. Καθώς το νερό είναι πιο πυκνό από τον αέρα οι πνεύμονες χρειάζεται να εργάζονται πιο εντατικά για να προσφέρουν αρκετό οξυγόνο στο αίμα, δίνοντας στους πνεύμονες καλή άσκηση και μειώνοντας τα συμπτώματα άσθματος.
Μειώνει τον κίνδυνο του παιδικού διαβήτη.
Με την τακτική άσκηση μειώνονται τα επίπεδα γλυκόζης. Σύμφωνα με έρευνες η αερόβια άσκηση και η άσκηση με αντιστάσεις ξεχωριστά ή σε συνδυασμό βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου.
Βελτιώνει την ψυχική υγεία.
Σύμφωνα το Centers for Disease Control and Prevention (CDC), η άσκηση στο νερό βελτιώνει την ψυχική υγεία.
Βοηθά στην απώλεια βάρους.
Το κολύμπι για τουλάχιστον μια ώρα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις καύσεις διότι εργάζονται όλα τα μέλη και οι μύες του σώματος χωρίς να δημιουργείται πίεση στον οργανισμό.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17