Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Πολιτισμός Παρούσα σύσσωμη η Χορευτική και Χορωδιακή Οικογένεια του «Απόλλωνα»

Παρούσα σύσσωμη η Χορευτική και Χορωδιακή Οικογένεια του «Απόλλωνα»

apollon kerateaΣε ενθουσιώδες και εξαιρετικά ζεστό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ»  στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η τελετή για την κοπή της πίτας συνιστά σημείο αναφοράς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου με παρούσα σύσσωμη την Χορευτική και Χορωδιακή Οικογένεια του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ», παλιούς και νέους φίλους, εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της Λαυρεωτικής αλλά και των χορηγών που στηρίζουν το έργου του συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων, το παρόν στην γιορτή έδωσε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ.Δ. Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αδάμης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κ. Χολέβα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Ευφροσύνη Σίνη, κ. Σοφία Λινάρδου, κος. Μ.Μαθιουδάκης, κος Στ. Ρόζης, κος. Στ. Ιατρού, κος Σωτ. Ιατρού.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Δήμητρα Γ. Κατσίκη, η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε για το νέο έτος. Στη συνέχεια αναφερόμενη στα 25 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, ευχαρίστησε την απερχόμενη πρόεδρο κυρία Θ. Ματάλα άλλα και όλους όσους την στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια  στο έργο που έχει επιτελέσει, έτσι ώστε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ να είναι σήμερα ένας πολύ μεγάλος σύλλογος που αριθμεί περί τα 300 χορευτικά μέλη και 20 χορωδούς.

Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε με την χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ η οποία έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα.

Ακολούθησε, σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημητρίου Λουκά και η κοπή της πίτας από τον πατέρα Τιμόθεο Αγγελή.

Η βραδιά έκλεισε με χορούς από την Β.Θράκη, Μακεδονία, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ρούμελη που πραγματικά ξεσήκωσαν τον κόσμο και τους οποίους παρουσίασαν χορευτικά τμήματα παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων του συλλόγου μας.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17