Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Υποδοχή του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον...

Υποδοχή του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθεί, μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ανατολική Αττική, στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε τα δύο εμβληματικά περιβαλλοντικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, στην Ανατολική Αττική με προϋπολογισμό άνω των 500 εκ. ευρώ, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας και τη σήραγγα Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, τα οποία εντάσσονται σε ένα ευρύ φάσμα υποδομών, που έρχονται να αναβαθμίσουν τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής και να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε σχετικά: «Είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο το οποίο γίνεται στην Ελλάδα, αν αθροίσουμε όλες τις παρεμβάσεις σε επίπεδο μονάδων επεξεργασίας και αγωγών, είτε μιλάμε για αστικά δίκτυα είτε μιλάμε για τους κεντρικούς αγωγούς» και συμπλήρωσε: «Εδώ μιλάμε για μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες περιοχές της Χώρας, η οποία είχε ακόμα βασικότατες ελλείψεις ως προς τις περιβαλλοντικές υποδομές. Νομίζω ότι αυτή είναι η σημαντική παρέμβαση, η οποία γίνεται εδώ».

Άλλα σημεία, τα οποία επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός στην Ανατολική Αττική στο πλαίσιο της περιοδείας του, είναι: το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί πρόσφυγες, το λιμάνι της Ραφήνας, καθώς και η Κινητή Μονάδα Ανακύκλωσης της Περιφέρειας που βρίσκεται εκεί. Κατόπιν, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με πολίτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ραφήνας.

Η περιοδεία του Πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή: του Υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδη, του Αν. Υπ. Εσωτερικών Σ. Πέτσα, του Υφ. Υποδομών Γ. Καραγιάννη, της Υφ. Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη, των βουλευτών Γ. Βλάχου, Β. Οικονόμου και Δ. Χατζηδάκη, του Γ. Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη, Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς και των 13 Δημάρχων της Αν. Αττικής. Οι Δήμαρχοι έθεσαν στον Πρωθυπουργό τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και μία σειρά από προτάσεις, εστιάζοντας στα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, στη διαχείριση απορριμμάτων, στην έλλειψη υποδομών, στα προβλήματα πολεοδομικού – χωροταξικού χαρακτήρα, κ.α.  Ο Πρωθυπουργός άκουσε τις προτάσεις των Δημάρχων αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός συνολικού master plan για την Ανατολική Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής από πλευράς του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης,  αφού καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό στην Αν. Αττική, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, επισημαίνοντας πως η παρουσία του σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή της Αν. Αττικής ενώ εξήρε τη σχέση που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια με τους Δημάρχους, κάνοντας λόγο για μία αρμονική συνεργασία που έχει ως αποτέλεσμα έργα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για τους πολίτες. Όπως ανέφερε η «Η Αν. Αττική είναι πλέον ένα μεγάλο εργοτάξιο». Συνολικά εκτελούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 969 εκ. ευρώ», εστιάζοντας στα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ, στα κρίσιμα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, συνολικού προϋπολογισμού 66 εκ. και στις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε βασικούς οδικούς άξονες της Αν. Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 37 εκ. Παράλληλα αναφέρθηκε στα εμβληματικά έργα που σχεδιάζονται στην περιοχή, όπως είναι το Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας και το Διευρυμένο Κέντρο Υγείας. 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, κατά την παρέμβασή του ανέφερε : «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα μαζί με τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη τον Πρωθυπουργό στην Ανατολική Αττική, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα πολύ σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται τα τελευταία 3 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, με την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά. Με πρόγραμμα και αποφασιστικότητα αλλάζουμε την Αττική με σειρά έργων προς όφελος όλων των πολιτών. Δημιουργούμε το μέλλον που αξίζει για τα παιδιά μας».

 

 

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17