Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης στο υπουργικό: Περιμένουμε μειωμένες τιμές σε 1500 προϊόντα, από 1η Απριλίου...

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Περιμένουμε μειωμένες τιμές σε 1500 προϊόντα, από 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Αναφέρθηκε τόσο στην ακρίβεια αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα μόνιμης μείωσης των τιμών, αλλά και στην αλλαγή του κέρδους των προμηθευτών. Εξελίσσεται εδώ και μήνες μια διαρκή παρέμβαση καθώς ακόμα ο πληθωρισμός ακόμα αντιστέκεται σε ορισμένα είδη. Έχουμε βάλει όριο κέρδους στο βρεφικό γάλα όπου είχαμε αδικαιολόγητες αυξήσεις.

Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση. Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε 1500 προϊόντα να είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου και άρα και οι τελικές επί αυτών των μειωμένων.

Παράλληλα, τόνισε πως από την 1η Απριλίου θα υπάρξει νέος κατώτατος μισθός για χιλιάδες εργαζόμενους.

«Περιορίζουμε κατά 30% τις παροχές των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ» συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και εξήγησε ότι στόχος είναι «οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες».

«Συνεχίζουμε τη μάχη για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο του Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση για τον νέο, αυξημένο κατώτατο μισθό ο οποίος θα ισχύσει από 1η Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους ελέγχους που διενεργούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις και πολυεθνικές που προέβαιναν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17