Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: 20χρονος ο δράστης της επίθεσης – Τον κατονόμασε το...

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: 20χρονος ο δράστης της επίθεσης – Τον κατονόμασε το FBI

Ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών και ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, σκοτώθηκε από πυρά των ανδρών ασφαλείας.

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς κατονομάστηκε από το FBI ως ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά ασφαλείας μετά την επίθεσή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ομοσπονδιακών ερευνητών, ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια είναι το άτομο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με το FBI.

Η έρευνα συνεχίζεται και ο ένοπλος “εξουδετερώθηκε” αμέσως από τη Μυστική Υπηρεσία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας Άντονι Γκουλιέλμι.

Ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών

Σύμφωνα με αμερικανικές εφημερίδες που αναφέρονται στον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Εικόνα από NYP

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ με τουφέκι από την οροφή κτιρίου περίπου 300 μέτρα μακριά από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Τραμπ. Μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ τον εξουδετέρωσε αμέσως.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ένα ακόμα άτομο έχασε τη ζωή του και δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Ο πολίτης που έχασε τη ζωή του όταν ένοπλος επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, “σκοτώθηκε ακαριαία” καθώς “χτυπήθηκε στο κεφάλι”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο NBC News.
Ο γυναικολόγος Τζόζεφ ανέφερε ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και ο άνδρας που ήταν δίπλα του χτυπήθηκε στο κεφάλι και έπεσε νεκρός στη βάση των κερκίδων.
Μια γυναίκα χτυπήθηκε στον ώμο ή στο χέρι και από εκείνη τη στιγμή η κατάσταση έγινε χαοτική, όπως αναφέρει μια πηγή. Επιπλέον, ο πρόεδρος Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί πριν επέμβει η μυστική υπηρεσία, με τα πυρά να πλήττουν πρώτα τους παριστάμενους και μετά τον υποψήφιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας που σκοτώθηκε φαίνεται πως βρισκόταν στην τροχιά των πυρών που είχαν στόχο τον πρώην πρόεδρο. Επιπλέον, άλλοι δύο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17