Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αναμένεται να επεκταθεί η έκπτωση 50% στο φορολογικό τεκμήριο

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αναμένεται να επεκταθεί η έκπτωση 50% στο φορολογικό τεκμήριο

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή την παράταση της μείωσης κατά 50% στο τεκμήριο φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του οικονομικού επιτελείου, με στόχο να επωφεληθούν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες από την έκπτωση 50% στο τεκμήριο φορολόγησης σε σύγκριση με το υφιστάμενο καθεστώς, εντάσσεται στις «σημειακές» αλλαγές που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο. Αυτές οι αλλαγές έχουν ήδη προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό και τον Κωστή Χατζηδάκη.

Nα υπενθυμίσουμε ακόμη, ότι σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για το τεκμήριο εισοδήματος των επαγγελματιών προβλέπεται μείωση 50% για συγκεκριμένες κατηγορίες. Αυτές περιλαμβάνουν άτομα με αναπηρία από 67% έως 79% που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και διαμένουν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους ή σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Επίσης, δικαίωμα μείωσης έχουν οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα τέκνα, οι γονείς με εξαρτώμενα τέκνα που έχουν ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών. Επιπλέον, όσοι κατέχουν μερίδιο έως 25% σε ταξί δικαιούνται επίσης μείωση 50%.

Ωστόσο, σχετικά με την έκπτωση που ισχύει για τους οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και τα νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους, ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση να επεκταθεί αυτή η ρύθμιση, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερους επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι θα αφορά, για παράδειγμα, οικισμούς ή νησιά με υψηλότερα πληθυσμιακά όρια.

Επιπλέον, ο υπουργός επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει ολοκληρωτικά το τέλος επιτηδεύματος, γεγονός που θα προσφέρει μια ελάφρυνση ύψους 325 ευρώ σε κάθε επαγγελματία.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17