Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική Νέα αστικά λεωφορεία στο Κορωπί

Νέα αστικά λεωφορεία στο Κορωπί

Στο Κορωπί βρέθηκε ΧΘΕΣ Δευτέρα 26 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την έναρξη δρομολογίων 30 νέων λεωφορείων στην Ανατολική Αττική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτριο Κιούση, να τον ενημερώσει σχετικά με τα δρομολόγια που είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου. Ο κ. Κιούσης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας ευέλικτης λεωφορειακής γραμμής με μικρά λεωφορεία που θα συνδέουν το Κορωπί με τον Προαστιακό, ενώ ζήτησε επίσης την ενίσχυση των υφιστάμενων δρομολογίων που εξυπηρετούν τους οικισμούς του Δήμου. Επισήμανε ότι εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται αδικαιολόγητη μείωση των δρομολογίων και σημαντικές καθυστερήσεις στη διέλευση των λεωφορείων από τις στάσεις, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Τα πρώτα 30 από τα συνολικά 211 νέα λεωφορεία θα αρχίσουν να λειτουργούν σε 63 περιαστικές λεωφορειακές γραμμές της Αττικής, έπειτα από τον διεθνή διαγωνισμό του ΟΑΣΑ για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου.

Η έναρξη των δρομολογίων από το νέο αμαξοστάσιο της ανάδοχης κοινοπραξίας στο Κορωπί έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές Βασίλη Οικονόμου, της Γενικής Γραμματέως Μεταφορών Δέσποινας Παληαρούτα και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ, Γιώργου Σπηλιόπουλου.

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17