Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική Φρέντι Μπελέρης: Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφέθηκε ελεύθερος

Φρέντι Μπελέρης: Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφέθηκε ελεύθερος

Το πρωτοδικείο του Φίερι στην Αλβανία έκανε σήμερα δεκτό το αίτημα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, για αποφυλάκιση.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος είχε παραμείνει στη φυλακή για 16 μήνες, είχε υποβάλει το αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο, όπως προβλέπει η αλβανική νομοθεσία, καθώς είχε εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Φρέντι Μπελέρης θα μπορεί να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν και η εισαγγελέας είχε απορρίψει το αίτημα του Μπελέρη, το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν λόγοι για την αποφυλάκισή του, με τον μόνο περιοριστικό όρο να επικοινωνεί κάποιες φορές τον μήνα με τις αστυνομικές αρχές, δεδομένου ότι θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τα καθήκοντά του.

Μετά την απόφαση του πρωτοδικείου στο Φίερι, ο Φρέντι Μπελέρης μεταφέρθηκε για τυπικές διαδικασίες στη φυλακή και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος γύρω στις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από τη φυλακή θα τον περιμένουν δεκάδες κάτοικοι της Χειμάρρας, οι οποίοι ετοιμάζουν γιορτή για την αποφυλάκισή του.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, αναφέρθηκε σε «ένα ευχάριστο γεγονός». «Η πραγματική δικαίωση θα έρθει όταν αποδειχθεί η αθωότητά του στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η σκευωρία που στήθηκε από το καθεστώς Ράμα ήταν τόσο προφανής, με μοναδικό σκοπό την κατάληψη του δημαρχείου Χειμάρρας», πρόσθεσε.

«Ο λαός της Χειμάρρας θα γιορτάσει. Πιστεύει στον Φρέντι Μπελέρη και στην αθωότητά του», συμπλήρωσε ο αδελφός του ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το αλβανικό δικαστήριο είχε αναβάλει την εξέταση του αιτήματος, επικαλούμενο διάφορες δικαιολογίες, με την τελευταία αναβολή να δίνεται στα τέλη Ιουλίου, όταν οι δικαστές επικαλέστηκαν τις καλοκαιρινές άδειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε την απόφαση αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη ως θετική εξέλιξη, αλλά τόνισε ότι δεν ξεχνάμε όσα συνέβησαν τους προηγούμενους 16 μήνες.

Ωστόσο, όπως επισήμανε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραβλέψουμε όσα συνέβησαν τους τελευταίους 16 μήνες και τη σοβαρότητά τους».

«Στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη, η κυβέρνηση αναγνωρίζει την εθνική μειονότητα της Αλβανίας. Πλέον, η ελληνική μειονότητα έχει έναν εκπρόσωπο στην Ευρωβουλή που θα προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία είναι ιερά», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης, καταλήγοντας στο θέμα:

«Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση, αλλά δεν ξεχνάμε όσα συνέβησαν τους προηγούμενους 16 μήνες».

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17