Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Αθλητικά Πέθανε ο Τότο Σκιλάτσι

Πέθανε ο Τότο Σκιλάτσι

Ο Σαλβατόρε Σκιλάτσι πέθανε σε ηλικία 59 ετών.

Ο Ιταλός πρώην επιθετικός, Σαλβατόρε Σκιλάτσι, δεν κατάφερε να νικήσει τη μάχη για τη ζωή του και απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών.

 

Ο Σαλβατόρε “Τοτό” Σκιλάτσι αποτελούσε έναν από τους πλέον αγαπημένους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές στην Ιταλία λόγω των κατορθωμάτων του με τη φανέλα της σκουάντρα ατζούρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, όπου αναδείχθηκε και κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι είχε προχωρήσει σε δύο λεπτές επεμβάσεις στο παχύ έντερο για την αφαίρεση ενός όγκου, όμως σήκωσε κεφάλι και μάλιστα, συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Παρ’ όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε υποτροπή και το απόγευμα του Σαββάτου σήμανε συναγερμός.

Η επιδείνωση της υγείας του οδήγησε σε διακομιδή στα επείγοντα και σε νοσηλεία στο Πνευμονολογικό Κέντρο του Δημοτικού Νοσοκομείου του Παλέρμο. Ο κόσμος του ιταλικού ποδοσφαίρου ανησυχεί για τον κορυφαίο σκόρερ του Μουντιάλ του 1990, ενώ η οικογένειά του προσπάθησε να καθησυχάσει τους πάντες μέσω μηνύματος στο Instagram την Κυριακή.

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι η κατάσταση της υγείας του Τοτό Σκιλάτσι παραμένει σταθερή αλλά σοβαρή.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αγαπημένο Τοτό, που είναι αγαπητός σε όλους τους Ιταλούς.

Ο Σκιλάτσι ξεκίνησε την καριέρα του το 1982 με τη Μεσίνα και επτά χρόνια αργότερα εντάχθηκε στη Γιουβέντους. Έμεινε στην ομάδα του Τορίνο για τρία χρόνια (1989-1992) και στη συνέχεια μετακόμισε στο Μιλάνο για να αγωνιστεί στην Ίντερ.

Εκεί παρέμεινε για δύο χρόνια, πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία και την Τζουμπίλο Ιβάτα. Το 1996, σε ηλικία 32 ετών, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Αγωνίστηκε 16 φορές με την εθνική ομάδα της Ιταλίας και κατέρριψε ρεκόρ στο Μουντιάλ του 1990. Με έξι γκολ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα.Χρυσή Μπάλα.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17