Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών στην Γαλλία

Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών στην Γαλλία

Έξι περιφέρειες της Γαλλίας έχουν πληγεί από δολιοφθορά, με την περιοχή του Παρισιού να μην επηρεάζεται καθώς διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση, μετά το χτύπημα στους γαλλικούς σιδηροδρόμους που σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη των Αγώνων. Έχει γίνει μια σύλληψη υπόπτου για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σαμποτάζ στα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων, όπως οι Free και SFR, σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας την προηγούμενη νύχτα.Ίδια πηγή πρόσθεσε, πως πρόκειται για τις περιφέρειες Bouches-du-Rhône, Aude, Oise, Hérault, Meuse και Drôme.

Η πόλη του Παρισιού και το Île de France, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν επηρεάστηκαν.

Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το πρόβλημα με τα δίκτυα οπτικών ινών, γνωστό ως “νυχτερινό σαμποτάζ”, φαίνεται ότι δεν οδήγησε σε πλήρη διακοπή λειτουργίας, αλλά σε σημαντική επιβράδυνση. Το λογαριασμό του Free Pro στο Twitter αναφέρει ότι το εθνικό δίκτυο παρουσιάζει αυτή την επιβράδυνση από τις 2:15 το πρωί.

Ο Nicolas Guillaume, επικεφαλής του τηλεπικοινωνιακού φορέα Netalis, ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι καλώδια μεγάλων αποστάσεων κόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Οι συνδέσεις λειτουργούν μέσω οδών έκτακτης ανάγκης, αλλά η καθυστέρηση θα είναι μεγάλη για μερικές ώρες», τόνισε, προσθέτοντας ότι επηρεάστηκαν επίσης το Μονπελιέ (στην περιφέρεια Hérault) και η Μασσαλία (στην περιφέρεια Bouches-du-Rhône).

Οι νέες πράξεις βανδαλισμού συμβαίνουν μετά την ανάκαμψη του σιδηροδρομικού δικτύου από προηγούμενες πράξεις δολιοφθοράς που έγιναν στις γραμμές τη νύχτα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Καλώδια οπτικών ινών κόπηκαν και πυρπολήθηκαν σε σημαντικά σημεία σηματοδότησης, τα οποία είναι απαραίτητα για τη μετάδοση πληροφοριών ασφαλείας στους οδηγούς των τρένων.

Μια σύλληψη υπόπτου για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο

Την Κυριακή συνελήφθη σε χώρο της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων (SNCF) στο Σεν-Μαριτίμ στη βόρεια Γαλλία ένας ακροαριστερός ακτιβιστής, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Στο όχημά του βρέθηκαν «κλειδιά πρόσβασης στις τεχνικές εγκαταστάσεις της SNCF, πένσες κοπής, ένα σετ κλειδιών γενικής χρήσης, καθώς και βιβλιογραφία που σχετίζεται με την άκρα αριστερά», πρόσθεσε η πηγή. Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στη Ρουέν, σύμφωνα με άλλη πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17