Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική «Λαϊκή Συσπείρωση» Πετρούπολης: Με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων, «ξύπνησε ο κύριος Βλάχος»  

«Λαϊκή Συσπείρωση» Πετρούπολης: Με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων, «ξύπνησε ο κύριος Βλάχος»  

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης αναφέρει πως έχει έγκυρες πληροφορίες ότι ξαναρίχνουν κρυφά λυματολάσπη στη χωματερή και πως η Δημοτική Αρχή «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».

“Είμαστε αναγκασμένοι, δυστυχώς, να επισημάνουμε τα αυτονόητα. Ο θεσμικός ρόλος του κυρίου Βλάχου, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, επέβαλλε να γνωστοποιήσει τις «έγκυρες πληροφορίες» στον Δήμο, προκειμένου να αξιολογηθούν και αν αποδειχτούν βάσιμες να γίνουν οι δέουσες κινήσεις, κι όχι να υποδύεται τον αυτοπροβαλλόμενο ρεπόρτερ που διαλαλεί το αποκλειστικό του «ρεπορτάζ».

Ο Δήμος Πετρούπολης, μέρες πριν, επικοινώνησε με τους αρμόδιους, οι οποίοι παρείχαν ρητές και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσθέτοντας πως η όποια λάσπη ρίχνεται στη χωματερή προέρχεται από τα εσχαρέματα, δηλαδή από τον καθαρισμό των φρεατίων.

Δεν μπορούμε πάντως, να μην αξιολογήσουμε θετικά το γεγονός ότι χρειάστηκαν μόλις τέσσερα χρόνια στον κύριο Βλάχο για να «ξυπνήσει» και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης μας. Όπως είναι γνωστό, όταν βρισκόταν στο δημαρχιακό θώκο, για το ζήτημα της χωματερής όπως και για άλλα μείζονα ζητήματα, π.χ. ΙΚΑ, έκανε το απόλυτο τίποτα.

Όσο για τη χωματερή, που τώρα «τον έπιασε ο πόνος», θυμίζουμε ότι επί της θητείας του όχι απλά έγιναν πανωσηκώματα στον Χ.Υ.Τ.Α., αλλά επιπρόσθετα δημιουργήθηκε μια νέα χωματερή πάνω στις δύο υπάρχουσες… Σε αυτά η… «ξύπνια» αντίδρασή του περιορίστηκε σε δύο μισάωρους αποκλεισμούς της χωματερής, και αυτοί μετά από πιέσεις μας εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Για να μην θυμηθούμε πόσες φορές τον καλέσαμε να πάρει και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες…

Δεν προκαλεί, βέβαια, καμιά έκπληξη το γεγονός ότι δεν μπήκε μπροστά για να αγωνιστεί για τα συμφέροντα και την υγεία του λαού της περιοχής, αφού ήταν και παραμένει θιασώτης της κυβέρνησης και στελεχών της, ακραιφνής υποστηρικτής της πολιτικής της.

Μάλλον ο κύριος Βλάχος δεν γνωρίζει τη ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Η «βουτιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» και η επίκληση των προ περίπου εικοσαετίας κινήσεων του δεν μπορούν να γίνουν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για την μετέπειτα πολυετή αδράνειά του. Παρ’ όλα αυτά, να του ευχηθούμε «καλά ξυπνητούρια» και θα περιμένουμε να δούμε στην πράξη αν πραγματικά «ξύπνησε» και θα αγωνιστεί για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Πετρούπολης.

Ως τότε, αν έρθει ποτέ αυτή η στιγμή, ας τον ενημερώσουμε τι έχει πράξει η Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».  Από την αρχή της θητείας μας έχουμε αποστείλει έγγραφο στον Περιφερειάρχη και του θέτουμε το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων και μάλιστα τις επόμενες μέρες θα στείλουμε νέο.

Αναδείξαμε το πρόβλημα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που διεξήχθη στην Αγ. Βαρβάρα, στο Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. και στο Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Ζητήσαμε να δημοσιοποιηθεί η επιδημιολογική μελέτη που κρατιέται κρυμμένη, να γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι τους σκοπούς τους -με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται η 20ετής σύμβαση που υπάρχει για τη χωματερή ανάμεσα στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και τον Δήμο Φυλής- είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι στη συνέχιση της λειτουργίας και την επέκταση της χωματερής, στη χωροθέτηση ανενεργών λατομείων στη Δυτική Αττική, στην προώθηση της καύσης απορριμμάτων.

Κυρίως, όμως, είμαστε παρόντες κι όχι κρυπτόμενοι στην προσπάθεια αποτροπής των νέων κυβερνητικών σχεδίων, του εφησυχασμού, παγίωσης της ηττοπαθούς άποψης ότι «τίποτα δεν αλλάζει», είμαστε μπροστάρηδες στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Διοργανώσαμε τον Απρίλη, ενημερωτικού χαρακτήρα κινητοποίηση στην οποία υπήρχε και το θέμα της χωματερής.

Εμείς ήμασταν εκεί, εσείς που ήσασταν κύριε Βλάχο; Δεν είχατε «ξυπνήσει» ακόμα; Μήπως απουσιάσατε γιατί δεν είχατε «έγκυρη πληροφορία» για την πραγματοποίησή της; Μήπως ο πραγματικός λόγος ήταν ότι δεν μπορούσατε να έρθετε σε αντίθεση με την πολιτική που εφάρμοζε και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση που στηρίζετε;

Εμείς, σε αντίθεση με εσάς, δεν είμαστε για «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». Ενημερώνουμε τον λαό, παίρνουμε πρωτοβουλίες, δεν «ρίχνουμε ντουφεκιές στον αέρα» για την «τιμή των όπλων» και λόγους προπαγάνδας.

Κύριε Βλάχο, αν αποφασίσετε να επιτελέσετε τον ρόλο που σας ανέθεσε ο λαός της Πετρούπολης, ως Δημοτικού Συμβούλου, οφείλετε να ενημερώνετε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, για τόσο σοβαρά ζητήματα και όχι να υποδύεστε τον «ινφλουένσερ». Είναι απαράδεκτο, για μια ακόμα φορά, να διασπείρετε ατεκμηρίωτες «πληροφορίες» από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και να δημιουργείτε έντονη ανησυχία στον κόσμο.

Περιμένουμε, λοιπόν, να καταθέσετε άμεσα στον Δήμο τις «έγκυρες πληροφορίες» σας για να κάνουμε κι εμείς ότι οφείλουμε για να προστατέψουμε τον λαό της Πετρούπολης αλλά και των γύρω Δήμων.”

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17