Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική OIKONOMIA Λογαριασμοί ρεύματος: «Ζαλάδα» από την αύξηση, τρίτη ακριβότερη χώρα στην Ε.Ε. η...

Λογαριασμοί ρεύματος: «Ζαλάδα» από την αύξηση, τρίτη ακριβότερη χώρα στην Ε.Ε. η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατατάσσεται σήμερα στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά όσον αφορά την τιμή στην προημερησία αγορά της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, φτάνοντας τα 219,28 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτή η κατάσταση δείχνει σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια του Αυγούστου, καθώς η μέση τιμή στο ελληνικό χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούλιο έχει ήδη καταγράψει αύξηση άνω του 45%. Οι εν λόγω αυξήσεις, σε συνδυασμό με τις ήδη υψηλές τιμές, προκαλούν ανησυχίες σχετικά με το ενεργειακό κόστος που θα αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει πάνω από 10 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της περιόδου με τις υψηλές τιμές του ρεύματος, και ότι ο ελληνικός μηχανισμός για την καταπολέμηση των υπερκερδών έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή πολιτική. Επιπλέον, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και ανταγωνιστικής ενιαίας αγοράς ενέργειας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι με μια ρύθμιση που θα ψηφιστεί στη Βουλή, θα επιβληθεί φόρος στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων για το 2023, με τα έσοδα να εκτιμώνται στα 300 εκατ. ευρώ. Αυτά τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που δεν έχουν λάβει αύξηση στη σύνταξή τους λόγω της προσωπικής διαφοράς.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17