Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Δήμος Ωρωπού: Ονοματοδοσία των Οδών του Οικισμού Ιπποκράτειος Πολιτεία

Δήμος Ωρωπού: Ονοματοδοσία των Οδών του Οικισμού Ιπποκράτειος Πολιτεία

Ο Δήμος Ωρωπού ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να εκθέσουν τις απόψεις τους επί της ονοματοδοσίας των οδών του Οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας εώς τις 31 Ιουλίου 2022 μόνο ηλεκτρονικά στο email: info@oropos.gov.gr

Δείτε τους χάρτες στα links εδώ & εδώ

Η Ιστορία του Οικισμού

Ο οικισμός Ιπποκράτειος Πολιτεία εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης με το από 23-11-1977 Π.Δ. ΦΕΚ 482Δ/1977. Μετά την ένταξη άρχισε η κατασκευή των έργων υποδομής.

Διανοίχθηκε το μεγαλύτερο μέρος των οδών που προβλέπονται από το εγκεκριμένο Ρυμοτομικό Σχέδιο. Στα 1876 οικόπεδα που έχουν δημιουργηθεί έχουν ήδη ανεγερθεί πάνω από 600 κατοικίες, όπου κατοικούν 1.000 και πλέον μόνιμοι κάτοικοι. Για την εύρυθμη λειτουργία του οικισμού απαιτείται να δοθούν ονόματα στους δρόμους στις οδούς, είτε αυτές είναι διανοιγμένες, είτε πρόκειται να διανοιγούν σε εφαρμογή του εγκεκριμένου σχεδίου. Η πρόταση ονοματοδοσίας που υποβάλλεται προς έγκριση έχει συνταχθεί με τις ακόλουθες γενικές κατευθύνσεις.

Κατά γειτονίες να υπάρχει ομοιομορφία στα ονόματα των οδών. Συγκεκριμένα:

Η βόρεια γειτονιά : Έχει ονόματα αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και ορισμένων Ιατρών διεθνούς αναγνώρισης ( Κιουρή , Φλέμινγκ .κλπ.).

Οι μεσαίες γειτονιές : Κατά ομάδες έχουν ονόματα από την Ελληνική Μυθολογία και ονόματα σύγχρονων Ελλήνων Ποιητών ( Σεφέρη, Καβάφη, Παλαμά, κλπ. ).

Οι νότιες γειτονιές. Κατά ομάδες έχουν ονόματα Ελληνικών βουνών και Ελληνικών ποταμών.
Τέλος στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικισμού σε δευτερεύουσες οδούς, έχουν δοθεί ονόματα 10 πρωτεργατών, που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Όλοι οι πρωτεργάτες δεν βρίσκονται σήμερα στην ζωή ( Σταμπολίτης, Αναγνωστάκης, Βάθης, κλπ. )

Οι κεντρικοί δρόμοι του οικισμού έχουν μεγάλο μήκος και διέρχονται από πολλές διαφορετικές γειτονιές με διαφορετικές ομάδες ονομάτων. Για να μην υπάρξει σύγχυση, διατηρούν το ίδιο όνομα σε όλο το μήκος τους.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17