Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού Κερατέας

Εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού Κερατέας

EGKAINIA.STATHMOUΣτα εγκαίνια του νέου πρότυπου υπερσύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού της Κερατέας που διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής και το ΝΠΔΔ «Κέφαλος» παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου.
Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, ένα πρότυπο σχολείο, με ενταγμένες στην κατασκευή του όλες τις αρχές τις αειφόρου ανάπτυξης, τόσο στον
αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό, όσο και στην ενεργειακή του τροφοδότηση με το υπερσύγχρονο σύστημα BMS και να προστατεύεται το περιβάλλον, ενώ παράλληλα να δημιουργεί ιδανικές συνθήκες θερμότητας, ψύξης και εξαερισμού. Επιπλέον, το υπερσύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας μαζί με την παθητική πυρασφάλεια του κτιρίου και τον ευρύχωρο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, τον καθιστά μοναδικό πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αττική.
Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.100.000€ υλοποιήθηκε μέσω ΕΣΠΑ. Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε το 2010, η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία του.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής αφού ευχήθηκε καλή αρχή στη λειτουργία του νέου αυτού σταθμού, τόνισε πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής για την πόλη της Κερατέας που αποτελεί σημαντική στήριξη και πολύτιμη βοήθεια για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και προθάλαμο κοινωνικοποίησης των παιδιών και εισαγωγής τους στη μάθηση και τη γνώση.
Ενημέρωσε δε τους παραβρισκόμενους ότι η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκει να έχει καλή συνεργασία με όλους τους δήμους προκειμένου να γίνουν οι μέγιστες δυνατές απορροφήσεις στα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Στο νέο πρόγραμμα που καταρτίζει αυτή την περίοδο η Περιφέρεια, έχει συμπεριλάβει όλες τις προτάσεις που έχουν υποβάλει οι δήμοι για υλοποίηση και τόνισε ότι θα πρέπει εντατικά και μεθοδικά να συνεργαστούν όλοι γιατί τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που τονώνουν την ελληνική οικονομία και την ελληνική αγορά.
Ιδιαίτερα το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) δίνεται μεγάλη προτεραιότητα στη στήριξη της κοινωνίας ενισχύοντας τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τον πρωτογενή τομέα, τους ανέργους και τις δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας. «Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί» δήλωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Φιλίππου.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας και Βασίλης Οικονόμου, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο πρώην δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και κάτοικοι της περιοχής.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17