Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική Eνημερωτική συγκέντρωση για οικιστικά – χωροταξικά – δασικά θέματα στο Δήμο Λαυρεωτικής

Eνημερωτική συγκέντρωση για οικιστικά – χωροταξικά – δασικά θέματα στο Δήμο Λαυρεωτικής

filippou.omospondia sullogonΣτην ενημερωτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Οικιστικών – Εξωραϊστικών – Οικολογικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής και η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών – Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.
Στη συγκέντρωση που είχε ως θέμα «Οικιστικό – δασικοί χάρτες – οριοθέτηση εκτός σχεδίου Οικισμών – περιβάλλον» και κεντρικούς ομιλητές τον Καθηγητή Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο Ελευθέριο Σταματόπουλο και τον Πολιτικό Μηχανικό Σταύρο Ρόζη, παρέστησαν επίσης οι βουλευτές

Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Πάντζας, Θανάσης Μπούρας και Κων/νος Κατσίκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της περιοχής, πολιτευτές αλλά και κάτοικοι των οικισμών της Λαυρεωτικής.
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο τα ζητήματα – προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες και βρίσκονται στις εκτός σχεδίου δόμησης περιοχές και κυρίως το μείζον θέμα του Δασολογίου που συντάσσεται αυτή την περίοδο.
Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής τόνισε ότι πλέον έχει αλλάξει ο χάρτης κατοίκησης της Αττικής και δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας να αντιμετωπίζεται η όλη κατάσταση με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1931 και του 1945 ούτε με δικαστικές αποφάσεις του 19ου αιώνα. Επιπλέον, επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η οικιστική κατάσταση, τουλάχιστον όπου αυτή δεν είναι αναστρέψιμη, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ανατολική Αττική υπάρχουν ολόκληρες πόλεις που χαρακτηρίζονται ακόμα ως δασικές και επίσης ότι θα πρέπει να γίνει οριοθέτηση των οικισμών βάσει των κριτηρίων που ορίζει ο νόμος. Ως εκ τούτου στο υπό σύνταξη Δασολόγιο πρέπει να ληφθεί υπόψη η διαμορφωμένη σήμερα κατάσταση και να μην γίνεται οριοθέτηση των οικισμών με τα δεδομένα των δασικών υπηρεσιών που είναι πλέον παρωχημένα.
«Από μόνη της η ανάρτηση των δασικών χαρτών», δήλωσε ο κ. Φιλίππου, «θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στους δήμους αλλά και στις οικιστικές περιοχές και οι πολίτες θα κληθούν για ακόμα μια φορά να επωμιστούν μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση που θα έρθει να προστεθεί στις ήδη μεγάλες επιβαρύνσεις του παρελθόντος. Κυρίως όμως το καθεστώς ομηρίας και εκβιασμού από πλευράς της πολιτείας θα εξακολουθήσει να ισχύει και να ταλαιπωρεί τους πολίτες για πολλές ακόμα δεκαετίες χωρίς να επιλύεται το πρόβλημα».
Ολοκληρώνοντας τη σύντομη τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε όλους τους φορείς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση και να ασκήσουν πίεση προς την πολιτεία για την οριστική επίλυση όλων των χωροταξικών και δασικών προβλημάτων της περιοχής.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17