Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική Δημόσιος απολογισμός έργου 2014 - 2015 δημάρχου Λαυρεωτικής

Δημόσιος απολογισμός έργου 2014 – 2015 δημάρχου Λαυρεωτικής

dimarxos lavreotiki

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά.

 

Τον απολογισμό τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος δημοτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, οι  Δήμαρχοι  Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Βασίλης Πιστικίδης, ο πρώην Δήμαρχος Σάββας Γκέραλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Αντώνης Γάκης, o νέος Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου  Μανώλης Μαραγκουδάκης, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, Κλήρου,  Φορέων – Συλλόγων και σύσσωμη η Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας  του Δήμου Λαυρεωτικής.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Το Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε κάναμε μια συνειδητή επιλογή να αντιμετωπίσουμε όσα βρήκαμε με τη μέθοδο: «Βρήκαμε κάποιο πρόβλημα, δίνουμε τη λύση».

Δεν επιλέξαμε την παλαιού τύπου μέθοδο , όπως κάποιοι εφάρμοσαν παλαιότερα, να αναδείξουμε μόνο τις παθογένειες του παρελθόντος, να επικαλεστούμε «καμμένη γη» και εν τέλει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τακτική για να καλύψουμε τις δικές μας αδυναμίες ή να αναβάλουμε την ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων. 

Εμείς δε θα αναλώσουμε μια τετραετία, χτυπώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Εμείς δεν πιστεύουμε στην «αναδρομική αντιπολίτευση», αλλά στις πράξεις, στο σχεδιασμό, στην οργάνωση, στην επιτακτική αδιάκοπη λειτουργία του δήμου μας.

Εμείς δεν θα παίξουμε κανένα παιχνίδι μικροπολιτικής για τον απλούστατο λόγο ότι  έχουμε να επιδείξουμε έργο. Μόνος εχθρός μας τα προβλήματα του τόπου μας, μόνη μας έννοια η αντιμετώπισή τους, μόνη μας εμμονή η πρόοδος και ανάπτυξη τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Υπογραμμίζω ότι οι δυσκολίες των τελευταίων πέντε χρόνων απαιτούν από όλους μας συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές.

Από το δήμαρχο, από εμένα προσωπικά απαιτούν πρακτικές και συμπεριφορές που τονώνουν την ενότητα και τη δική σας συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου.

Από τους δημοτικούς μας συμβούλους και την παράταξη απαιτούν σοβαρότητα, σεβασμό της λαϊκής ετυμηγορίας και ανιδιοτελή προσφορά με πρόταγμα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος έναντι κάθε προσωπικής ματαιοδοξίας.

Από την αντιπολίτευση απαιτούν δημιουργική κριτική, παραγωγική αντιπολίτευση, αλλά και συναίνεση για τα μεγάλα θέματα, με πρόταγμα την υπεράσπιση του γενικού καλού έναντι κάθε μικροπολιτικής πρακτικής.

Τέλος μεγάλο φορτίο έχετε όλοι εσείς, οι πολίτες.

Οι καιροί είναι απαιτητικοί και από σας.

Σας θέλουν στην πρώτη γραμμή ώστε να υπερασπίζεστε κατακτήσεις και διεκδικήσεις.»

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Προσπάθησα όσο πιο συμπυκνωμένα και τεκμηριωμένα να αναφερθώ σε στοιχεία, πολιτικές, κατακτήσεις και έργα αυτού του πρώτου χρόνου άσκησης διοίκησης.»

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17