Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική Προσπάθεια αλλαγής του νόμου για τα αγροτεμάχια άνω των 100 στρ.

Προσπάθεια αλλαγής του νόμου για τα αγροτεμάχια άνω των 100 στρ.

Lavrewtikh Matzakos

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ματζάκο, είχαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου
προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αγροτεμαχίων που ξεπερνούν τα 100 στρέμματα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τους ιδιοκτήτες τους στην ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, προκειμένου να τροποποιηθεί ο Νόμος 719/1977 με δύο βασικούς στόχους: α) να συμπεριληφθεί στον ευεργετικό αυτό νόμο, όλη η έκταση του νυν Δήμου Λαυρεωτικής και μέρος του Δήμου Σαρωνικού  και β) να αυξηθεί το δεσμευτικό όριο των 100 στρεμμάτων ή να απαλειφθεί τελείως, ώστε να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας στην ορθολογική επίλυση των προβλημάτων τους.

Απώτερος σκοπός των παραπάνω ενεργειών είναι  να διευθετηθούν οριστικά τα όποια εκκρεμή ζητήματα υφίστανται και να αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες ιδιοκτησιών του Εθνικού Κτηματολογίου. 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17