Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
Αρχική Αθλητικά Μέτρα για την οπαδική βία: Τι αλλάζει στην είσοδο στα γήπεδα

Μέτρα για την οπαδική βία: Τι αλλάζει στην είσοδο στα γήπεδα

Για την διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων και ταυτοποίησης των φιλάθλων μίλησε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε: «Σήμερα το μεσημέρι έχουμε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης προκειμένου να δούμε και να συζητήσουμε με τις ΠΑΕ, τα μέτρα που έχουμε αποφασίσει και τον τρόπο και χρόνο υλοποίησης».

«Αυτό το πρόβλημα που πάμε να λύσουμε είναι ότι πλέον η αστυνομία δεν θα έχει 300 ανθρώπους σε κάθε γήπεδο κάθε Κυριακή. Σήμερα υπάρχει ψηφιακό εισιτήριο αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ελέγχεται από κανέναν αν μπήκε ο ίδιος που το έβγαλε ή κάποιος φίλος του. Το εισιτήριο γραφεί ένα όνομα, δεν το κοιτάζει κανείς, μπαίνει μέσα. Δεν είναι εύκολο να έχουμε ανθρώπους για ταυτοποίηση, δεν μπορεί ν γίνεται ταυτοποίηση από έναν οποιοδήποτε άνθρωπο ή έναν σεκιούριτι και πάμε να βρούμε άλλες λύσεις. Η λύση έρχεται από την τεχνολογία, εκδίδοντας το εισιτήριο και κατευθυνόμαστε μετά το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνών του Κράτους. Εκεί το κράτος έχει τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών για να πάρουμε τον κωδικό επιβεβαίωσης για να κάνουμε διαδικασίες στο Taxis. Εκεί θα «κλειδώνει» το εισιτήριο στον αριθμό τηλέφωνου που έχουμε δώσει. Το εισιτήριο πάει στο wallet, δεν θα αντιγράφεται δεν θα είναι qr code για να το βγάλουμε φωτογραφία και να το δώσουμε σε κάποιον άλλον. Για τα παιδιά, είτε στο κινητό αν είναι πάνω από 15 ετών είτε στο κινητό του μπαμπά που θα ανοίγει για ανάλογο αριθμό εισιτηρίων. Τα ανήλικα παιδιά θα τακτοποιούνται μέσω του γονέα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα θα συναντηθούμε με τις ΠΑΕ για να δούμε πλέον ποιος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να προσαρμοστούν τα γήπεδα και σε αυτό, δεν είναι κάτι δύσκολο ως τεχνολογία. Το άλλο κομμάτι είναι το θέμα των καμερών που πρέπει να επιλύσουμε για να είμαστε ασφαλείς στο γήπεδο», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

«Δεν δίνουμε ποτέ κωδικούς taxis ούτε από τράπεζες. Για το μητρώο ζώων συντροφιάς, η νομοθεσία βγήκε πριν από 1,5-2 χρόνια. Υπάρχει πλέον καινούρια βάση δεδομένων που έχει να κάνει με όλο το φάσμα ιατρικού φακέλου, φιλοζωικές, και τα λοιπά. Σε περίπτωση θανάτου πρέπει να το δηλώσουμε ή αν το χάσουμε», τόνισε κλείνοντας.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17