ΑρχικήΠολιτικήΕΝΦΙΑ: Τελευταία ευκαιρία για την πληρωμή της πρώτης δόσης

ΕΝΦΙΑ: Τελευταία ευκαιρία για την πληρωμή της πρώτης δόσης

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ώρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τις δόσεις που είχε καθορίσει η ΑΑΔΕ, έφτασε.

Όπως προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα, σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου, εκπνέει η προθεσμία για πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία δόση να πληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2024. Σε αντίθεση με τις φορολογικές δηλώσεις, για τον ΕΝΦΙΑ δεν δόθηκε κίνητρο έκπτωσης -όπως το 3% για τις φορολογικές δηλώσεις- για όσους καταβάλλουν εφάπαξ τον φόρο.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο με χρήση πιστωτικής κάρτας, σε 12 άτοκες δόσεις ή να κάνουν την επιλογή για 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στη πάγια ρύθμιση.

Όσοι φορολογούμενοι διαπίστωσαν στο εκκαθαριστικό τους λάθη στα στοιχεία των ακινήτων ή δεν έχει υπολογιστεί η έκπτωση που δικαιούνται έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εμπρόθεσμα αρχική ή τροποποιητική δήλωση Ε9 έως τις 30 Ιουνίου, περιορίζοντας το λογαριασμό του φόρου ακινήτων.

Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για όσους διορθώσουν την περιουσιακή τους εικόνα. Ανάλογα με το είδος των λαθών και παραλείψεων στα περιγραφικά στοιχεία των ακινήτων η μείωση του φόρου μπορεί να κυμανθεί από 20% έως 90%.

 

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments