Σταθερότητα στις διεθνείς αγορές ζητούμενο για την επιστροφή σε χαμηλότερες τιμές
Την εκτίμηση ότι οι τιμές των καυσίμων θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία τους επόμενους μήνες εξέφρασε ο πρόεδρος Πρατηριούχων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, σημειώνοντας ότι η αποκλιμάκωση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον.
Όπως εξήγησε, σήμερα παρατηρούνται σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τη νησιωτική Ελλάδα. Στην Αττική και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις η αμόλυβδη κυμαίνεται γύρω στα 1,95 ευρώ το λίτρο, ενώ σε αρκετά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές ξεπερνά τα 2,10 ευρώ.
Για το καλοκαίρι, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για τιμές κοντά στο 1,90 ευρώ στις μεγάλες πόλεις και περίπου 2,10 ευρώ στα νησιά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητη σε γεωπολιτικές εξελίξεις και αναταράξεις που επηρεάζουν την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ενεργειακών προϊόντων.
Ο κ. Παπαγεωργίου εκτίμησε ότι, αν επικρατήσει ομαλότητα στις διεθνείς αγορές, η βενζίνη θα μπορούσε να επιστρέψει στα επίπεδα των 1,70 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης να υποχωρήσει στα 1,45 ευρώ μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, προσφέροντας σημαντική ελάφρυνση στους καταναλωτές.



