ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑΑναστάτωση στο Χαϊδάρι: Συνεργείο καθαρισμού βρήκε αντικείμενο που θυμίζει χειροβομβίδα σε πάρκο

Αναστάτωση στο Χαϊδάρι: Συνεργείο καθαρισμού βρήκε αντικείμενο που θυμίζει χειροβομβίδα σε πάρκο

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των αρχών στην οδό Χριστοφόρου Περραιβού, με πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας να καλούνται να εξακριβώσουν εάν το εύρημα είναι επικίνδυνο.

Ένα ασυνήθιστο εύρημα σε πάρκο του Χαϊδαρίου προκάλεσε την κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2026.

Κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού, συνεργείο εντόπισε αντικείμενο το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μοιάζει με χειροβομβίδα.

Το αντικείμενο βρέθηκε σε πάρκο που βρίσκεται επί της οδού Χριστοφόρου Περραιβού, με τις αρχές να ενεργοποιούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου.

Το εύρημα που κινητοποίησε την Αστυνομία

Η παρουσία του ύποπτου αντικειμένου έγινε αντιληπτή από εργαζομένους καθαριότητας, οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο του πάρκου.

Η εξωτερική του εμφάνιση δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το εάν πρόκειται για στρατιωτικού τύπου υλικό.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι το αντικείμενο είναι χειροβομβίδα ή ότι περιέχει εκρηκτική ύλη.

Εξειδικευμένος έλεγχος από το ΤΕΕΜ

Μετά την ενημέρωση των αρχών, κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ.

Το εξειδικευμένο προσωπικό θα εξετάσει το εύρημα, ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητά του και να διαπιστωθεί εάν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια για την ασφαλή διαχείρισή του.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται προληπτικά, καθώς η φύση του αντικειμένου παραμένει άγνωστη.

Τι αναμένουν οι αρχές

Το βασικό ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ειδικοί είναι εάν πρόκειται για πραγματικό εκρηκτικό μηχανισμό ή για αντικείμενο που έχει απλώς τη μορφή χειροβομβίδας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για την επικινδυνότητα του ευρήματος.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ αναμένονται περισσότερες πληροφορίες μετά την αυτοψία των πυροτεχνουργών.

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments