Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες σε όλη τη χώρα
Νέα ψυχρή εισβολή φέρνει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Από την Τετάρτη, η Αθήνα θα σημειώσει μονοψήφιες θερμοκρασίες, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ.
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί 3-6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα, ενώ παγετός αναμένεται στα βόρεια ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
🔹 Τρίτη (18/02): Βροχές στα ανατολικά και βόρεια, χιόνια στα ορεινά. Πτώση θερμοκρασίας.
🔹 Τετάρτη (19/02): Ενίσχυση των βοριάδων, θερμοκρασίες σε μονοψήφια επίπεδα.
🔹 Πέμπτη – Παρασκευή (20-21/02): Νέες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανή επέκτασή τους σε χαμηλότερα υψόμετρα.
🔹 Σάββατο (22/02): Διατήρηση του ψύχους και των χαμηλών θερμοκρασιών.
Οι επόμενες μέρες θα χαρακτηρίζονται από έντονο κρύο, δυνατούς ανέμους και χιονοπτώσεις, με σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή.



