ΑρχικήΚοινωνικάΑνέγερση Μνημείου για τα 57 Αδικοχαμένα Θύματα των Τεμπών

Ανέγερση Μνημείου για τα 57 Αδικοχαμένα Θύματα των Τεμπών

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένας φόρος τιμής και διαρκής υπενθύμιση για τις επόμενες γενιές

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, που έφυγαν πρόωρα και άδικα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, στις 14:00, επί της οδού Ταταούλων, στον χώρο μπροστά από την είσοδο των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων.

Το μνημείο αυτό κατασκευάστηκε σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με εισήγηση του Δημάρχου Αλέξη Σωτηρόπουλου, για να τιμήσει τη μνήμη των 57 συνανθρώπων μας που χάθηκαν με βίαιο και άδικο τρόπο. Σκοπός του είναι να λειτουργεί ως διαρκής υπόμνηση για τις επόμενες γενιές, ειδικότερα για τη νεολαία μας, της τραγικής αυτής απώλειας.

Για τον λόγο αυτό, το μνημείο τοποθετείται κοντά στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης, ώστε να θυμίζει πάντα, όχι μόνο την τραγωδία, αλλά και την αξία της ζωής, της αλληλεγγύης και της ενότητας. Η μνήμη της βίαιης και πρόωρης απώλειας αυτών των νέων ανθρώπων θα αποτελεί διαρκή φάρο ελπίδας και αναστοχασμού για όλους.

Ετικέτες: Τέμπη, μνημείο, θύματα, αποκαλυπτήρια, μνήμη, αλληλεγγύη, ενότητα, Δήμος, σχολείο, νέες γενιές

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments