Η αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε την παραμονή του φεστιβάλ Valborg – Σενάρια για διασύνδεση με πόλεμο συμμοριών
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η αστυνομία της Σουηδίας μετά από ένοπλη επίθεση στην Ουψάλα που κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κομμωτήριο της πόλης, λίγες ώρες πριν από την καθιερωμένη γιορτή Valborg, κατά την οποία πλήθος συγκεντρώνεται στους δρόμους.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου, ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν η ενέργεια σχετίζεται με τον διαβόητο πόλεμο συμμοριών που συγκλονίζει τη Σουηδία τα τελευταία χρόνια. Το περιστατικό έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου αυξάνονται τα βίαια επεισόδια, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες.
Το πρόσφατο παρελθόν περιλαμβάνει το πολύνεκρο περιστατικό στην Ερεμπρού, όπου ένας ένοπλος είχε σκοτώσει δέκα ανθρώπους πριν θέσει τέρμα στη ζωή του, επιτείνοντας τον προβληματισμό για τη δημόσια ασφάλεια.



