Με τη συνδρομή Αιγυπτίων κρατουμένων ακινητοποίησε σωφρονιστικό υπάλληλο – Επέμβαση των αρχών απέτρεψε τα χειρότερα
Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, με πρωταγωνιστή τον διαβόητο Αλβανό κρατούμενο Κλόντιαν Λεκοτσάι, γνωστό για την εμπλοκή του σε εντολές δολοφονιών εντός και εκτός φυλακής. Ο Λεκοτσάι, με τη βοήθεια κρατουμένων αιγυπτιακής καταγωγής που έχει στρατολογήσει, φέρεται να ακινητοποίησε σωφρονιστικό υπάλληλο και να αποπειράθηκε να εισβάλει σε πτέρυγα όπου κρατούνται Αλβανοί συγκρατούμενοί του, προφανώς με πρόθεση επίθεσης.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε άμεσα και η επέμβαση των υπολοίπων σωφρονιστικών υπαλλήλων απέτρεψε την περαιτέρω κλιμάκωση. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ενώ από τον χώρο κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια και δύο σιδερένια αντικείμενα. Παράλληλα, προκλήθηκαν ζημιές σε τηλέφωνα.
Για το συμβάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η αστυνομία. Οι αρχές επαναλαμβάνουν πως η ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα και τα μέτρα επιτήρησης εντείνονται.



