Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών σημερα Τρίτη – «Καμία απάντηση από τον Υπουργό», καταγγέλλει η ΔΟΕ
Νέα κινητοποίηση οργανώνουν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σήμερα Τρίτη 27 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο πλαίσιο αυστηροποίησης του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΔΟΕ έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1:00 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, υπήρξαν επανειλημμένες προσπάθειες για συνάντηση με τον Υπουργό – χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, ήρθαν στο φως πληροφορίες για νομοσχέδιο που εντείνει τις ποινές για πειθαρχικά παραπτώματα, ακόμη και για την απλή συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως η αποχή από την αξιολόγηση.
Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκεται και η κατάργηση της συμμετοχής των αιρετών εκπροσώπων στα πειθαρχικά συμβούλια, γεγονός που, όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, υπονομεύει τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων και διαμορφώνει κλίμα φόβου και ελέγχου.
Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό «παρών», τονίζοντας πως «ο κλάδος δεν θα μείνει σιωπηλός απέναντι στην αυταρχική σκλήρυνση της διοίκησης».
Για τους μαθητές, η συμμετοχή των δασκάλων ή νηπιαγωγών στη στάση εργασίας συνεπάγεται πρόωρη αποχώρηση από το σχολείο, ωστόσο η σχετική ενημέρωση προς τους γονείς γίνεται κατά την κρίση των εκπαιδευτικών.



