Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑΣεισμός 5,8 Ρίχτερ βόρεια της Ρόδου τα ξημερώματα – Ισχυρή δόνηση στον...

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ βόρεια της Ρόδου τα ξημερώματα – Ισχυρή δόνηση στον θαλάσσιο χώρο

Καταγράφηκε στις 02:17 σε εστιακό βάθος 52 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό – Στους 6,2 Ρίχτερ εκτίμησε το μέγεθος το EMSC

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα στη Ρόδο.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 02:17 τα ξημερώματα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος περίπου 52 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο, 21 χιλιόμετρα βόρεια της Ρόδου.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) δίνει διαφορετική εκτίμηση, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 6,2 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 68 χιλιόμετρα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments