Ο μικρός Ke’Torrius Starks Jr. άφησε την τελευταία του πνοή σε όχημα που έμεινε κλειστό για ώρες υπό ακραίες θερμοκρασίες
Συγκλονίζει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ η τραγωδία με τον θάνατο του 3χρονου Ke’Torrius Starks Jr., ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε αυτοκίνητο κοινωνικής λειτουργού στο Μπερμιγχαμ της Αλαμπάμα, την Τρίτη 22 Ιουλίου. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της γυναίκας, ενώ οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 65°C λόγω του καύσωνα.
Όπως αναφέρουν οι αρχές, η κοινωνική λειτουργός μετέφερε το παιδί από προγραμματισμένη συνάντηση με τον πατέρα του στις 11:30 το πρωί και το άφησε στο όχημα από τις 12:30 μέχρι τις 17:30, ενώ η ίδια πήγε για ψώνια και στη συνέχεια στο σπίτι της. Ο θάνατος του μικρού διαπιστώθηκε λίγο μετά τις 18:00, ενώ η σορός του ταυτοποιήθηκε από τον πατέρα του.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ, καθώς η ημέρα είχε χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας λόγω ακραίων θερμοκρασιών, με την αίσθηση να φτάνει τους 42°C. Το γραφείο κοινωνικών υπηρεσιών προχώρησε άμεσα στην απόλυση της εργαζόμενης, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία.



