Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑΣυλλαλητήριο φοιτητών στις 11 Σεπτεμβρίου για στέγαση και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Συλλαλητήριο φοιτητών στις 11 Σεπτεμβρίου για στέγαση και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Καταγγέλλουν «κοροϊδία» για τη στέγη και «παζάρι πτυχίων» στην ανώτατη εκπαίδευση

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τη φοιτητική στέγη και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στις φοιτητικές οργανώσεις. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαρακτήρισε «κοροϊδία» την τοποθέτησή του, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη για τις αυξημένες τιμές ενοικίων στους φοιτητές, ενώ οι εστίες παραμένουν ελάχιστες και ανεπαρκείς.

«Μας λένε ότι ανεβάζουμε τις τιμές επειδή ψάχνουμε γκαρσονιέρες, την ώρα που οι πολιτικές τους έδωσαν χώρο σε ιδιωτικές εστίες και real estate εταιρείες», τονίζουν. Παράλληλα, απορρίπτουν τη σύσταση του πρωθυπουργού για συγκατοικήσεις ως «κανονικότητα».

Σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι φοιτητές καταγγέλλουν «παζάρι πτυχίων» και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. «Αυτό είναι το όραμά τους: πελατεία για τα ιδιωτικά και ταξικοί φραγμοί για τους πολλούς», αναφέρουν.

Οι φοιτητές καλούν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, με κεντρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 και παράλληλες κινητοποιήσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments