Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις χρόνιες παθογένειες του κράτους, την ανάγκη διαφάνειας και την ανάπτυξη στις περιφέρειες
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών και τον εκσυγχρονισμό δημόσιων φορέων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας πως «υποχρέωσή μας είναι να ξεπερνάμε και τον κακό μας εαυτό» και επιμένοντας στην ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός θα ενσωματωθεί στην ΑΑΔΕ, ώστε να διασφαλίζονται ασφαλείς πληρωμές και ταυτόχρονα να ενισχυθεί ο έλεγχος για την επιστροφή παράνομων επιδοτήσεων.
Στην ομιλία του στάθηκε, επίσης, στις αλλαγές που σχεδιάζονται για τις πολεοδομίες, με στόχο να λειτουργούν με την ίδια ταχύτητα και διαφάνεια όπως το gov.gr. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο για τις περιφέρειες, ζητώντας από τα κυβερνητικά στελέχη να προτεραιοποιήσουν ώριμα έργα με απτό αποτύπωμα μέχρι τις εκλογές του 2027.



