Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑΧειροπέδες σε ταξιτζή για πειραγμένο ταξίμετρο

Χειροπέδες σε ταξιτζή για πειραγμένο ταξίμετρο

Οδηγός ταξί συνελήφθη στην Αθήνα μετά από έλεγχο της Τροχαίας για υπερχρέωση επιβατών.

Στη σύλληψη ενός 50χρονου οδηγού ταξί προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο ελέγχων για παραβάσεις σε επαγγελματικά οχήματα δημόσιας χρήσης.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός φέρεται να είχε χρεώσει υπερβολικό ποσό σε επιβάτες που μεταφέρθηκαν από τον Λυκαβηττό έως το Μοναστηράκι, ζητώντας 15 ευρώ αντί για το κανονικό κόμιστρο που υπολογίζεται περίπου στα 7,5 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί εντόπισαν καλυμμένο το ταξίμετρο με πανί, γεγονός που δεν επέτρεπε στους πελάτες να παρακολουθούν τη χρέωση της διαδρομής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε παρέμβαση στη λειτουργία της ταμειακής μηχανής, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις μόνο όταν το επέλεγε ο οδηγός.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου και για παράνομη επέμβαση στον εξοπλισμό του οχήματος.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι της Τροχαίας για παρόμοιες παραβάσεις συνεχίζονται στο κέντρο της Αθήνας.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments