Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια και ανακοινώνουν πρόγραμμα στέγασης των πληγέντων.
Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό της 24ης Ιουνίου στη Βενεζουέλα ανήλθε στους 5.278 νεκρούς, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των αρχών.
Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες 24 ώρες προστέθηκαν ακόμη 70 θάνατοι, ενώ οι τραυματίες παραμένουν 16.740. Οι μεγαλύτερες καταστροφές καταγράφηκαν στην πολιτεία Λα Γουάιρα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού θυμάτων κάτω από τα συντρίμμια.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι σε προσωρινούς καταυλισμούς. Η υπηρεσιακή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες δήλωσε ότι 4.000 νέες κατοικίες θα παραδοθούν έως το τέλος του έτους και περισσότερες από 10.000 μέσα στο 2027, ενώ οι επίσημες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά απαιτούνται περίπου 25.000 κατοικίες για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των πληγέντων.



