Μεγάλη εμφάνιση από τον Χουτεσιώτη, που απέκρουσε τα πάντα και σταμάτησε τον Μαροκινό από τα 11 μέτρα – Στο 82′ ήρθε το γκολ της νίκης για τους Πειραιώτες
Ο Νταβίντ Κάρμο έδωσε τη λύση στον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να εξελίσσεται σε παράσταση του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Ατρομήτου και μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε την υπεροχή και τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως για 80 λεπτά δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο Χουτεσιώτης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κορύφωσε την παρουσία του αποκρούοντας το πέναλτι του Ελ Κααμπί. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Κάρμο βρήκε το πολυπόθητο γκολ.
Φορτούνης και Σα δημιούργησαν προβλήματα
Ο Ολυμπιακός είχε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει μεγάλο μέρος της δημιουργίας και τον Σα να κινείται επικίνδυνα κοντά στην περιοχή.
Στο 8′ ο Σα είχε την πρώτη καλή τελική των γηπεδούχων, ενώ στο 10′ ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε να βρει στόχο με κεφαλιά.
Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να μετατρέψουν την κατοχή και την επιθετικότητά τους σε γκολ.
Κατέβασε «ρολά» ο Χουτεσιώτης
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμη περισσότερο την ένταση. Στο 48′ ο Χουτεσιώτης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ενώ στο 55′ σταμάτησε και την προσπάθεια του Μπρούνο.
Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου συνέχισε την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο 58′, αποκρούοντας ανάποδο ψαλίδι του Ελ Κααμπί, και επενέβη ξανά σε προσπάθεια του Μαροκινού στο 69′.
Η μεγαλύτερη στιγμή του ήρθε στο 80′. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει πέναλτι από την ανατροπή του Ρόκα και ο Ελ Κααμπί επιχείρησε εκτέλεση αλά Πανένκα. Ο Χουτεσιώτης, όμως, δεν έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.
Ο Κάρμο έδωσε τη λύση
Παρά το χαμένο πέναλτι, οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και δύο λεπτά αργότερα δικαιώθηκαν.
Ο Ροντινέι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έμεινε στην περιοχή και μετά το γύρισμα του Ρόκα ο Κάρμο πήρε τον έλεγχο και με αριστερό τελείωμα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός απέφυγε την απώλεια βαθμών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα, οι φίλοι των ερυθρόλευκων αποθέωσαν τον Μεντιλίμπαρ, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.
Πλέον οι Πειραιώτες προετοιμάζονται για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στον Αστέρα AKTOR, ενώ ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.




