Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026
ΑρχικήΠολιτικήOIKONOMIAΔήμος Νισύρου: Επίδομα γέννησης 3.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί

Δήμος Νισύρου: Επίδομα γέννησης 3.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί


Ο Δήμος Νισύρου ανακοίνωσε την καθιέρωση ενός νέου επιδόματος γέννησης ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται σε οικογένειες μόνιμων κατοίκων του νησιού. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια του παραδείγματος του Δήμου Ύδρας, ο οποίος είχε θεσμοθετήσει παρόμοιο βοήθημα.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσει τη δημογραφική κρίση που πλήττει πολλά από τα νησιά της Ελλάδας. Με την παροχή οικονομικού κινήτρου, οι δημοτικές αρχές ευελπιστούν να ενθαρρύνουν τη δημιουργία οικογενειών και την παραμονή των νέων στο νησί.

Ο Δήμος Νισύρου ακολουθεί το παράδειγμα άλλων νησιών που έχουν εφαρμόσει παρόμοια μέτρα για την ενίσχυση του πληθυσμού τους. Η Ύδρα ήταν το πρώτο νησί που υιοθέτησε αυτή την πολιτική, και πλέον η Νίσυρος προστίθεται στη λίστα των δήμων που στρέφονται σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού, καθώς η ενίσχυση των κατοίκων με οικονομικά κίνητρα μπορεί να τονώσει την τοπική οικονομία και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments