ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑΈκρηξη στην Πλάκα: Στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο έξι...

Έκρηξη στην Πλάκα: Στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο έξι ανθρώπων

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 Αντιμέτωποι με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες και ένα πλημμέλημα βρίσκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε νεοκλασικό κτίριο της Πλάκας. 

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για την έκρηξη σε νεοκλασικό κτίριο της Πλάκας, η οποία κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 55 ετών, και έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από εντάλματα των δικαστικών Αρχών.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο των απολογιών, μετά την ολοκλήρωση της πολύμηνης ως προς την έντασή της, αλλά διάρκειας 34 ημερών, έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους και επήλθε θάνατος, έκρηξη με αντίστοιχες συνέπειες και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή.

Οι τρεις κακουργηματικές πράξεις αποδίδονται κατά συναυτουργία.

Παράλληλα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η βαρύτητα των κατηγοριών αποτυπώνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης, χωρίς να προδικάζει την ποινική ευθύνη των κατηγορουμένων.

Η απόπειρα κλοπής που εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις άνδρες φέρονται να προσέγγισαν το κτίριο της οδού Λυσικράτους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι δύο από αυτούς φέρονται να μπήκαν στο εσωτερικό, ενώ ο τρίτος παρέμεινε έξω, επιτηρώντας τον χώρο.

Σκοπός τους, κατά το κατηγορητήριο, ήταν η αφαίρεση χάλκινων σωλήνων.

Κατά την προσπάθεια αποκόλλησης τμήματος της εγκατάστασης φυσικού αερίου φέρεται να προκλήθηκε βλάβη, με αποτέλεσμα να αρχίσει διαρροή.

Οι άνδρες αποχώρησαν από το σημείο, ενώ το αέριο φέρεται να συσσωρεύτηκε στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η έκρηξη και η κατάρρευση

Η έκρηξη σημειώθηκε αρκετές ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ερευνητών, η ανάφλεξη προκλήθηκε από ηλεκτρικό σπινθήρα όταν ένοικος του κτιρίου άναψε διακόπτη φωτισμού.

Η ισχύς της έκρηξης είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κτιρίου και τον θάνατο έξι ανθρώπων που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Οι προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού των θυμάτων διήρκεσαν πολλές ώρες.

Οι προηγούμενες συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδίδονται στις αστυνομικές Αρχές, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί συνολικά 68 φορές στο παρελθόν για διαφορετικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων κλοπές, ναρκωτικά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι προηγούμενες συλλήψεις αποτελούν στοιχείο του ιστορικού της αστυνομικής έρευνας και δεν συνιστούν απόδειξη ενοχής για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναμένονται οι αποφάσεις μετά τις απολογίες

Οι τρεις άνδρες είχαν λάβει προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, ενώ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τους ορίστηκαν συνήγοροι από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

 

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments