Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχική Πολιτισμός Αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Εκδήλωση στο Κορωπί
«Η αξία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Μεσογείων»

Ομιλητής στην εκδήλωση για την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μεσογείων που διοργάνωσε ο Δήμος Κρωπίας και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην ομιλία του με τίτλο «Για την ιστορία των Μεσογείων» ο κ. Φιλίππου έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο στοιχεία:
α) στην ιστορία των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής κατά την αρχαιότητα κάνοντας ξεχωριστή μνεία στα μνημεία της Ανατολικής Αττικής, στους αρχαίους δήμους και τη διοικητική τους διάρθρωση στο διοικητικό σύστημα της αρχαίας Αθήνας.
και β) στη σημαντική συμβολή των Μεσογείων και της αγροτικής τους παραγωγής, αλλά και της παραγωγής μεταλλευμάτων του Λαυρίου στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε και στη νεώτερη εποχή εστιάζοντας στα χρόνια μετά την απελευθέρωση κυρίως όσον αφορά στη δημιουργία των δήμων της Ανατολικής Αττικής και τη διοικητική τους οργάνωση τους τελευταίους δύο αιώνες.
Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης ομιλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά με τίτλο «Η αξία της Τοπικής Ιστορίας στην Εκπαίδευση», αλλά και παρουσίαση Μεσογείτικων Χορών και Τραγουδιών από χορωδίες και χορευτικές ομάδες της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΒράβευση Εθελοντικής Ομάδας
Επόμενο άρθροΚυτταρική Γήρανση
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17