Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχική Πολιτισμός Βία κατά των γυναικών

Βία κατά των γυναικών

Οργάνωσε ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος
Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα για την βία κατά των γυναικών

Σ’ ένα χριστουγεννιάτικα στολισμένο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την βία κατά των γυναικών που οργάνωσε ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας. Την επίβλεψη της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κα Μωραΐτη Ιωάννα με την συνεργασία του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων κ. Πέτρου Κατσούλη.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με ένα ζήτημα, δυστυχώς, «ταμπού» που αφορά στη βία κατά των γυναικών και η ενημέρωση για τις δομές συμβουλευτικής και υποστήριξης που υπάρχουν. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπου η ανεργία και η οικονομική ανέχεια οξύνουν τα προβλήματα.
Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Μάρκου καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και ευχαριστώντας θερμά τους ομιλητές, τόνισε την σοβαρότητα του φαινομένου της κακοποίησης και την αναγκαιότητα συνεχούς προσπάθειας από όλους τους φορείς για την αντιμετώπισή του.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Λάμπρου Παναγιώτης έδωσε συγχαρητήρια για την συνολική προσπάθεια και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου στη στήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν παντός είδους βία.
Υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής ήταν αυτή η εκδήλωση να είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας να εξαλειφθούν φαινόμενα όπως η Βία, σε μια κοινωνία που καυχιέται για τον πολιτισμό της και την ανάπτυξη.

Προηγούμενο άρθροΚυτταρική Γήρανση
Επόμενο άρθροΔιάγνωση Καρκίνου
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17