Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Πολιτισμός «Λίλιθ από γράμμα σε γράμμα»

«Λίλιθ από γράμμα σε γράμμα»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Γκίκα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου

Μία όμορφη και ενδιαφέρουσα βραδιά προσέφεραν στους καλεσμένους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου-NΠΔΔ Σφηττός οι καταξιωμένες συγγραφείς, Ελένη Γκίκα και Φωτεινή Τσαλίκογλου, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου βιβλίου «ΛΙΛΙΘ από γράμμα σε γράμμα» της Ελένης Γκίκα.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Πρόφη».Τις δύο συγγραφείς παρουσίασε η Αγγελική Γκίκα, μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ΣΦΗΤΤΟΣ», ενώ ο εκδότης Αλέξανδρος Καλέντης μίλησε για την Ελένη Γκίκα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, δημοτική σύμβουλος Αδαμαντία Μάλλιου και από το δημοτικό συμβούλιο διακρίναμε, τη γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, δημοτική σύμβουλος Ελένη Κ. Αδάμ, και τη δημοτική σύμβουλο Αμαλία (Eμμυ) Σ. Γκιόκα
Η πανεπιστημιακός και συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου έκανε εκτενή αναφορά και ανάλυση στο βιβλίο αλλά και στην συγγραφική πορεία της Ελένης Γκίκα, ενώ συνομίλησε με το κοινό. Η κα Τσαλίκογλου απάντησε σε ερωτήσεις πάνω στα θέματα της διαχείρισης της «απώλειας», των ψυχικών νόσων λόγω της σημερινής δεινής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μας και εστίασε στο ζήτημα της νοηματοδότησης της ζωής μας και της ανάγκης των ανθρώπων να πιστέψουν σε κάτι… που θα τους δώσει ελπίδα να συνεχίσουν την πορεία της ζωής τους.
Ακολούθως, η Ελένη Γκίκα αναφερόμενη στο νέο της βιβλίο είπε: «Η «Λίλιθ» γράφτηκε σα να ήταν να πάθω αμνησία. Είχα 46 επιστολές στα χέρια μου, είχαν ατμόσφαιρα, πάθος, ύφος, στυλ, έρωτα κι ήταν τα γράμματα ενός κοριτσιού που γινόταν γυναίκα. Και ένας άνδρας, απών, ο παραλήπτης. Την σμίλευε. Ήμουν στη μέση του πουθενά, μεσήλιξ. Όλη η ιστορία μου πίσω, «ο αγώνας έληξε», κι η Φωτεινή η φίλη μου να επιμένει «όμως, όλα θα κριθούνε στα πέναλτι». «Η κεντρική ιδέα είναι η παράταση». Και η «Λίλιθ» ήταν «τα πέναλτι». Η δική μου «παράταση»».

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17