Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχική Ελεύθερο Βήμα Καταγγελία της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας για σαμποτάρισμα έργων

Καταγγελία της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας για σαμποτάρισμα έργων

kioushs.dimitrisΗ Δημοτική Αρχή Κρωπίας προβαίνει σε ανοιχτή καταγγελία κατά του δημοτικού συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών» που εκπροσωπεί την μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου με αφορμή την άρνηση θετικής ψήφου για «αναγκαία και κοινωνικά ωφέλιμα έργα σε εκτός σχεδίου οικιστικές περιοχές του Δήμου Κρωπίας». Η άρνηση αυτή δεν είχε επιπτώσεις στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθότι η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στη δημοτική πλειοψηφία («Νέο Ξεκίνημα») ενέκρινε την επιλογή να είναι το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ, το κατάλληλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών από άλλες
τράπεζες. Ακολουθεί η ανακοίνωση-καταγγελία προς τους δημότες και κατοίκους της στάσης της μείζονος αντιπολίτευσης:
«Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, τόσο στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όσο και στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επικαιροποίηση της λήψης του πολυπόθητου δανείου από το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ, ο δημοτικός συνδυασμός «Πρωτοβουλία Πολιτών» αρνήθηκε να ψηφίσει θετικά. Με λίγα λόγια αρνήθηκε να γίνουν έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών που κατοικούν στις εκτός σχεδίου οικιστικές περιοχές του Δήμου μας.
Αγαπητοί δημότες και δημότισσες, γνωρίζετε ότι στις εκτός σχεδίου περιοχές δεν χρηματοδοτούνται έργα από το ΕΣΠΑ. Είναι επίσης γνωστό ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την τελευταία περίοδο των 5 χρόνων μνημονιακών πολιτικών, δεν χρηματοδοτούνται έργα των Δήμων. Οι δε οικονομικοί πόροι που θα έδινε το κράτος καθώς και τα έσοδα των δήμων έχουν μειωθεί δραματικά. Ο μοναδικός τρόπος για να εκτελεστούν έργα οδοποιίας και ύδρευσης στις οικιστικές περιοχές του Δήμου μας είναι με την λήψη δανείου ώστε να επιτευχθεί και σημαντικό ποσοστό έκπτωσης από τη διαγωνιστική διαδικασία. Ο Δήμος ζήτησε και εγκρίθηκε από το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ δάνειο ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανωτέρω επενδύσεις. Τα έργα αυτά, επισημαίνουμε ότι αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, οι οποίοι κατοικούν σε μεγάλες συνοικίες, εκτός σχεδίου, στερούνται ασφαλούς οδικής πρόσβασης και έχουν έλλειψη δικτύου ύδρευσης. Τα έργα αυτά θα γίνουν σε όλους τους οικισμούς και τις γειτονιές της επικράτειας του Δήμου, όπως είχαν ενημερωθεί και οι εξωραϊστικοί-τοπικοί σύλλογοι εδώ και 1 χρόνο.
Με την στάση της αυτή, η μείζονα αντιπολίτευση, να μη ψηφίσει δηλαδή την επικαιροποίηση της επιλογής του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ για τη λήψη δανείου, προφανώς… θέλει να ταλαιπωρούνται στην καθημερινή τους ζωή οι κάτοικοι αυτών των περιοχών! Οι δε ισχυρισμοί της, ότι θα χρεωθεί ο Δήμος, για 25 χρόνια, μηνιαίες δόσεις δανείου περίπου 9.000χιλ.ευρώ είναι τουλάχιστον απαράδεκτοι. Διότι η σημερινή δημοτική αρχή εδώ και μία τετραετία εξοφλούσε δάνεια προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων της τάξεως των 50.000χιλ.ευρώ το μήνα!
Επιπλέον, η θέση της, ότι ψηφίζει μόνο τις αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων ύδρευσης των οικισμών (!) ενώ ενημερώθηκε ότι πρόκειται για βελτιώσεις και νέα δίκτυα ύδρευσης (όπου δεν υπάρχουν) είναι ενδεικτική της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ανεπάρκειάς της. Διότι δεν υφίστανται πλέον αμιαντοσωλήνες στους οικισμούς και τις γειτονιές ! Αυτές υπήρχαν μόνο στην πόλη του Κορωπίου ως όφειλε να γνωρίζει, η Πρωτοβουλία Πολιτών, ως μείζον αντιπολίτευση.
Αυτές τις δύσκολες ώρες για την χώρας μας προέχει η ψυχραιμία και η εθνική και τοπική συνοχή. Όσοι όμως δεν συντάσσονται, όπως η Πρωτοβουλία Πολιτών, με την άρση όλων των μορφών χρηματοδοτικών αποκλεισμών που απαγορεύουν στην χώρα μας και τους Ο.Τ.Α να επενδύουν σε αναγκαία έργα υποδομών και καθημερινότητας, υπονομεύουν το σχέδιο, για την οργάνωση της εθνικής και τοπικής ανάπτυξης και της εξόδου από την κρίση. Τα αιτήματα του Δήμου, της Αυτοδιοίκησης, είναι αναγκαίο να ενσωματώνονται στο συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και αυτό κάνουμε!».

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17