Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχική Ελεύθερο Βήμα Ανοικτή επιστολή του κυρίου Χρήστου Δρίτσα

Ανοικτή επιστολή του κυρίου Χρήστου Δρίτσα

Φίλες και Φίλοι, 

Δύο ημέρες πριν το Δημοψήφισμα, δύο ημέρες πριν ο Ελληνικός Λαός κληθεί να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση από την Μεταπολίτευση και μετά.
Το Δημοψήφισμα της Κυριακής πέρα από τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, όπου ετέθη το ερώτημα, είναι ασαφές, αλλά και έχει αποσυρθεί από το Τραπέζι των Διαπραγματεύσεων. Άρα ο οποιοσδήποτε, με σιγουριά πλέον, λέει ότι και νομικά είναι άκυρο.
Άρα ο Ελληνικός Λαός δεν καλείται να αποφασίσει για μια τελική συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά

στην πραγματικότητα για την παραμονή της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.

Η διαφορά, αγαπητοί φίλοι, της Αντιπολίτευσης από της Εξουσία είναι τεράστια! Όταν αναλαμβάνεις τη διοίκηση αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα και αντιλαμβάνεσαι πως τα πρότερα λεγόμενά σου είναι ανέφικτα και δεν δύναται να εφαρμοστούν, αν δεν είσαι γνώστης της πραγματικότητας από πριν.
Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του.
Προχώρησαν σε μια αδιέξοδη εξάμηνη διαπραγμάτευση, η οποία όχι μόνο δεν τελεσφόρησε, αλλά ζημίωσε τη Χώρα με κάποια δις Ευρώ. Όμως κανείς δεν έδωσε μια τέτοια εντολή. Στις Εκλογές του Ιανουαρίου, οι Έλληνες έχοντας –όπως πάντα- Αξιοπρέπεια και Εθνική Υπερηφάνεια, ζήτησαν από την Κυβέρνηση να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο και όχι να οδηγήσει τη Χώρα στο αδιέξοδο!
Δεν δόθηκε καμία εντολή στον κ. Τσίπρα κα στην Κυβέρνησή του, να απομονώσει τη Χώρα και να στρέψει εναντίον της και τους 18 λαούς της Ευρώπης. Δεν δόθηκε τέλος καμία εντολή σε κανέναν να μας οδηγήσει στην αλλαγή νομίσματος, στην ταπείνωση και στον εξευτελισμό που βιώνουμε τελευταία όλοι μας.
Είναι η πρώτη φορά φίλες και φίλοι, που τίθεται τόσο ξεκάθαρα από όλη την Ευρώπη, ότι αν την Κυριακή επικρατήσει το ΟΧΙ, η χώρα μας θα είναι υποχρεωμένη να αποσυρθεί από το ευρώ και να περάσει εκτός Ευρώπης σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς προστασία, ευάλωτη στις ορέξεις πολλών!!!
Ο Ελληνισμός έχει περάσει πολλά!!!
Έδωσε αγώνες δύσκολους και με μεγάλο κόστος, κατάφερε μέσα από τα βιώματά της να στήσει ένα Δημοκρατικό Κράτος αξιοσέβαστο, ένα Κράτος με ιστορία, πολιτισμό, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Ένα ευρωπαϊκό κράτος που ενέπνεε θαυμασμό και όχι οίκτο.
Αυτό το κράτος είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας, απόλυτα Ευρωπαϊκό και Δημοκρατικό!!! Και έτσι πρέπει να παραμείνει, αν επιθυμούμε τα παιδία μας να έχουν και παρόν, αλλά πολύ περισσότερο και μέλλον.

Φίλες και Φίλοι,
Όλοι είμαστε εξοργισμένοι από τα τελευταία συμβάντα στη Χώρα μας, όλοι είμαστε εξοργισμένοι με τους δανειστές μας και με τα μέτρα που επέβαλαν στη Χώρα μας, για την αποπληρωμή των δανείων, ΑΛΛΑ!!! Άλλο αυτό και άλλο αυτό που ζούμε σήμερα και όσων μας επιφυλάσσει το μέλλον!!!
Η μόνη ελπίδα μας, είναι να μείνουμε Ενωμένοι, να μην επιτρέψουμε επ’ ουδενί να μπει ανάμεσά μας η διχόνοια και το μίσος. Η μόνη Ελπίδα μας, είναι να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και στο ευρώ και να δώσουμε αγώνα για το αύριο των παιδιών μας με ασφάλεια, ενότητα, συναίνεση και εθνική συμφιλίωση.
Σαν άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξέρω πολύ καλά ότι αν η Χώρα δεν παραμείνει στην Ευρώπη, οι Τοπικές Κοινωνίες θα ζημιωθούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς μεγάλα έργα και προγράμματα (αποχέτευση, σχολεία, γυμναστήρια, οδικοί άξονες, κοινωνικές δομές, κοινωφελής εργασία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι και άλλα πολλά) θα σταματήσουν να χρηματοδοτούνται, άρα και να υπάρχουν.

Φίλες και Φίλοι,
Την Κυριακή δίνουμε δυναμικά το Παρόν μας στις Κάλπες και ψηφίζουμε μαζικά:
ΟΧΙ στην απομόνωση
ΟΧΙ στην εδαφική μας αβεβαιότητα
ΟΧΙ στον εξευτελισμό της καθημερινότητας
ΟΧΙ στις αντιδημοκρατικές πρακτικές
ΟΧΙ στη διχόνοια του ελληνισμού
ΟΧΙ στην εθνική ταπείνωση

ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ
ΝΑΙ στην ασφάλεια
ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια
ΝΑΙ στη σιγουριά και την πραγματική ελπίδα

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΠΟΥ και ΑΝ ανήκουμε πολιτικά, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Με εκτίμηση
ΔΡΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17