Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχική Ελεύθερο Βήμα "ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ"

“ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ”

protovoulia.politon.koropiouΑνακοίνωση της παράταξης Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου.
“Αγαπητοί συμπολίτες,
Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμα φορά ή Δημοτική αρχή για να καλύψει τις ανεπάρκειες της, ρίχνει τις δικές της ευθύνες στην αντιπολίτευση. Όταν δε, θέλει να αποπροσανατολίσει, τόσο τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας όσο και τους Δημότες του Κορωπίου αναφέρεται με περισσή αλαζονεία στο εκλογικό ποσοστό. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίζονται από

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ.
Το σημαντικότερο θέμα που είχε να διαχειριστεί ο Δήμος το τελευταίο εξάμηνο ήταν η σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων.To σχέδιο αυτό θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό για τις επόμενες δεκαετίες τόσο την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας όσο και την οικονομική ευρωστία του Δήμου μας.
Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου του Νομού Αττικής το σχέδιο αυτό έπρεπε να καταρτιστεί έως 30/6/2015 αφού προηγηθούν τα εξής:
1. Συγκρότηση ομάδας έργου με εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής που θα αναλάβει να παρακολουθεί και να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Διαδικασία διαβούλευσης και κοινωνικής συμμετοχής με συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου, συνελεύσεις σε γειτονιές, συζητήσεις με συλλόγους και ομάδες δράσης.
Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν πραγματοποιήθηκε παρά την παρέμβασή μας σε συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής τον περασμένο Απρίλιο, συνεχίζοντας έτσι η Δημοτική Αρχή να αγνοεί όλα τα θεσμικά όργανα. Το θέμα αυτό συζητήθηκε μόνο σε έκτακτη (!)  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/6 με πρόσκληση που στάλθηκε την ίδια ημέρα (!) το πρωί. Το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων (ειδικά της συμπολίτευσης) είχαν  ανύπαρκτη ενημέρωση και μηδενική προετοιμασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση αυτή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δεν έκανε καμία εισήγηση και δεν τοποθετήθηκε, διαμαρτυρήθηκε δε επειδή τον καθυστερήσαμε με τις τοποθετήσεις μας.
Αγαπητοί συμπολίτες η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη σύνταξη του σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή προτιμά να εγκρίνονται σημαντικές αποφάσεις στο παρά πέντε από ανενημέρωτους  Δημοτικούς Συμβούλους. Η τακτική αυτή έχει ήδη δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη χώρα μας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους – δεν δικαιούνται να δηλώσουν στο μέλλον «δεν διάβασα τι ψήφισα…»
Καλούμε έστω και εκ των υστέρων τη Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης, προκειμένου οι δημότες να ενημερωθούν και να συν-διαμορφώσουν τις αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή τους για τις επόμενες δεκαετίες.
Καλούμε επίσης όλους τους υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους δημότες να συνταχθούν μαζί μας και να αντισταθούν στις αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες τακτικές της αλαζονικής Δημοτικής Αρχής.
Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου
protovouliapolitonkoropiou@gmail.com”

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17