Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχική Ελεύθερο Βήμα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ;

Ανακοίνωση της παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου” σχετικά με τη μη πραγματοποίηση απολογισμού πεπραγμένων από τη Δημοτική Αρχή:
“Αγαπητοί συμπολίτες,
Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την τοπική αυτοδιοίκηση η Δημοτική Αρχή ήταν υποχρεωμένη μέχρι το τέλος Ιουνίου να κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων της σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης για το 2014,
σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δυστυχώς ο απολογισμός δεν πραγματοποιήθηκε εμπρόθεσμα και δεν έχει μέχρι σήμερα  (20/7/2015) δημοσιευθεί πρόσκληση για να πραγματοποιηθεί έστω και εκπρόθεσμα.
Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα γιατί η Δημοτική Αρχή δεν πραγματοποιεί τον απολογισμό πεπραγμένων. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρατηγεί τους θεσμούς και αδιαφορεί για  τους νόμους. Είναι συνήθης η τακτική της αυτή, όπως και με τον απολογισμό του 2013 αλλά και με τον Συμπαραστάτη του Δημότη. Φαίνεται πως αποφεύγει την δημόσια διαβούλευση και προτιμά την αδιαφάνεια σε σημεία στα οποία οι Δημότες θα μπορούσαν να τις ασκήσουν κριτική.
Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Θεοφάνη Μιχαιρίνα να ανταποκριθεί έστω και καθυστερημένα στο θεσμικό του ρόλο και να ορίσει άμεσα ημερομηνία για την πραγματοποίηση του απολογισμού πεπραγμένων.”

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17