Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχική Κοινωνικά Attica Green Expo 2023: Στο Παλαιό Φάληρο από τις 24 έως τις...

Attica Green Expo 2023: Στο Παλαιό Φάληρο από τις 24 έως τις 27 Μαΐου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου, η Attica Green Expo θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2023 στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο.

Πρωταρχικός στόχος της έκθεσης είναι η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών όλων των ηλικιών και η ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

H διοργάνωση της Attica Green Expo 2023 έχει δομήσει την θεματική της έκθεσης σε 3 βασικούς πυλώνες και απευθύνεται σε 3 διαφορετικά είδη κοινού: Μαθητές, Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες όλων των ηλικιών.

Καταρχάς, λόγω της σημαντικότητας της εκπαίδευσης των παιδιών αναφορικά με την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική μέριμνα, η Attica Green Expo 2023 έχει μισθώσει λεωφορεία τα οποία, εντός του σχολικού ωραρίου, θα παραλάβουν 10.000 μαθητές και τους δασκάλους τους από τα δημοτικά σχολεία των Δήμων της Αττικής, αλλά και των κοντινών περιοχών που θα συμμετέχουν, και θα τους μεταφέρουν στον εκθεσιακό χώρο. Εδώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις έννοιες της ανακύκλωσης, της δεντροφύτευσης και της βιώσιμης μαγειρικής μέσα στους αντίστοιχους χώρους από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα.

Επιπλέον, φετινή διοργάνωση της Attica Green Expo θα φιλοξενήσει το Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” με Τίτλο «Περιβάλλον & Οικονομία». Επίσης, θα λάβει χώρα και το Συνέδριο του Εθνικού Δικτύου Π.Ο.Υ. «Ξενοφών» (εκτιμώμενος αριθμός αυτοδιοικητικών 4.000 άτομα).

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της έκθεσης συνδυαστικά με το μηδενικό κόστος εισόδου, αλλά και με το εύρος κοινού που καλύπτουν οι χορηγοί μας, φτάνουν τον εκτιμώμενο αριθμό προσέλευσης στους 20.000 πολίτες όλων των ηλικιών.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι και ο Όμιλος Media AK (xtypos.grsyneisidi.comathnews.grifn.grtopikostypos.gr).

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17