Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχική Κοινωνικά 40 μέλη εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ωρωπού προς άμεση πιστοποίηση για τη...

40 μέλη εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ωρωπού προς άμεση πιστοποίηση για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Μετά από αίτημα του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη, που έγινε άμεσα αποδεκτό από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, οργανώθηκαν μετά από δύο χρόνια σεμινάρια πιστοποίησης εθελοντών.

Στο πλαίσιο του ενιαίου δόγματος συνεργασίας και υποστήριξης προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία όλων των δυνάμεων του Δήμου Ωρωπού και των Εθελοντικών ομάδων καθώς και της κοινής αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων και καταστροφών η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού οργάνωσε τη συμμετοχή αλλά και τη μετακίνηση 40 μελών Εθελοντικών ομάδων του Δήμου στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι.

Οι εθελόντριες και οι εθελοντές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πρώτη ημέρα εκπαίδευσης προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση για να ενεργούν στα συμβάντα πυρόσβεσης ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Στελέχη της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έμπειροι αξιωματικοί όλων των ειδικοτήτων για οκτώ ώρες δίδαξαν τους εθελοντές και αναφέρθηκαν στο νέο ενιαίο δόγμα πυρόσβεσης.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη ημέρα εκπαίδευσης την Κυριακή 21 Απριλίου, καθώς και εκπαίδευση με ασκήσεις επί του πεδίου.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17