Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες, τους έπειθαν για δήθεν διαρροή ρεύματος και αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα – Συνελήφθη 21χρονος, αναζητείται συνεργός του.
Μια καλοστημένη σπείρα απατεώνων που εξαπατούσε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παπάγου–Χολαργού, με τη συνδρομή των αστυνομικών του αντίστοιχου Τμήματος Φιλοθέης–Ψυχικού, συνελήφθη στο Περιστέρι ένας 21χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκε και δεύτερος συνεργός του που αναζητείται.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, χρησιμοποιώντας προσχήματα και τηλεφωνικές απάτες, στόχευαν κυρίως ηλικιωμένους. Παρουσιάζονταν ως τεχνικοί εταιρείας ηλεκτρισμού και ισχυρίζονταν ότι στο σπίτι τους υπήρχε «διαρροή ρεύματος». Με αυτό το πρόσχημα, ζητούσαν από τα θύματά τους να τοποθετήσουν χρήματα και κοσμήματα σε μια λεκάνη, στον εξωτερικό χώρο της οικίας, δήθεν για να τα «προστατεύσουν».
Λίγη ώρα αργότερα, οι δράστες εμφανίζονταν στο σημείο και αφαιρούσαν τα τιμαλφή και τα μετρητά. Από την αστυνομική έρευνα έχουν ήδη εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης, σε Χολαργό και Παλαιό Ψυχικό, με συνολική λεία που αγγίζει τις 90.000 ευρώ.
Ο 21χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του και τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.



