Οι αρχές αναζητούν τα όπλα και όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο αιματηρό περιστατικό στην Κρήτη
Οι Αρχές εντείνουν τις έρευνες στην περιοχή των Βοριζίων Ηρακλείου, μετά το αιματηρό επεισόδιο που συγκλόνισε την Κρήτη, προκειμένου να εντοπιστούν τα όπλα και να διαπιστωθεί ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις. Επτά άτομα κατηγορούνται ως άμεσα εμπλεκόμενα στο περιστατικό – είτε συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου είτε κατόπιν ενταλμάτων – ενώ ένας 17χρονος και ένας 56χρονος συνελήφθησαν για υπόθαλψη και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αντίστοιχα. Το έβδομο εμπλεκόμενο πρόσωπο, ηλικίας 48 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου κατόπιν εντάλματος.
Δύο από τους κατηγορούμενους, ηλικίας 25 και 30 ετών, απολογήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα Ηρακλείου, οι οποίοι διέταξαν την προσωρινή τους κράτηση.
Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και άλλων επιχειρησιακών μονάδων (Ο.Π.Κ.Ε. και Τ.Α.Ε.), έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 27 έρευνες σε σπίτια, 21 σε ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους, καθώς και 352 ελέγχους σε οχήματα και άτομα. Έχουν προσαχθεί 17 άτομα, ενώ βεβαιώθηκε και πλήθος τροχονομικών παραβάσεων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια και διάφορα αντικείμενα, τα οποία έχουν σταλεί για εργαστηριακή ανάλυση. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να ταυτοποιήσουν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και να οδηγήσουν την υπόθεση σε πλήρη εξιχνίαση.



