Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα – Προβλήματα σε Βόνιτσα, Μεσσηνία και Αρκαδία
Η κακοκαιρία που ταλαιπωρεί τη χώρα συνεχίζεται, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα που θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως το πρωί της Τρίτης. Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο αναφέρει ότι βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν σήμερα (Δευτέρα 10/11) το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και ανατολική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Αττική.
Αύριο Τρίτη (11/11) τα φαινόμενα θα επιμείνουν στις ανατολικές και νησιωτικές περιοχές, κυρίως στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ από το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση.
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι το επίκεντρο της κακοκαιρίας παραμένει στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με ιδιαίτερη προσοχή σε Κέρκυρα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία, καθώς και στις περιοχές Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.
Προβλήματα ήδη εντοπίζονται στη Βόνιτσα, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια, ενώ στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε προσωρινό αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου–Τρίπολης–Καλαμάτας στο ύψος των Παραδεισίων. Με απόφαση του δήμου Μεγαλόπολης, τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Οι άνεμοι πνέουν νότιοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χωρίς αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας έως τους 24 βαθμούς στα νότια. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας προς τα τέλη της εβδομάδας.



