Περιορισμοί στάθμευσης και κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες – Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, θα εφαρμοστεί απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή κυκλοφορίας σε σειρά οδών, σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.
Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 15/11 έως τις 06:00 της Τρίτης 18/11, θα υπάρχουν περιορισμοί σε οδούς γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια, όπως:
Στουρνάρη, Πατησίων, Τοσίτσα, Μπουμπουλίνας, Καποδιστρίου, Κάνιγγος, Σόλωνος, Χαλκοκονδύλη, Πλατεία Εξαρχείων, Αβέρωφ, Βερανζέρου και άλλες.
Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, θα ισχύσουν περιορισμοί στάθμευσης και κυκλοφορίας από τις πρωινές ώρες έως τη λήξη της πορείας, σε κεντρικές αρτηρίες όπως:
Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Αλεξάνδρας, Συγγρού, Πειραιώς, Αθηνάς, Ερμού και γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια.
Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση στο κέντρο και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.
Παράλληλα, η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και μετακινήσεις στάσεων σε λεωφορειακές και τρολέι γραμμές που διέρχονται από τις περιοχές όπου θα ισχύουν περιορισμοί.



